Vashiány, vérszegénység esetén meddig kell szedni vasat és c vitamint?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A háziorvosom szerint azért szédülök (volt már néhányszor ájulásérzésem is) , mert vashiányom és vérszegénységem van, mivel a vérkép alapján ezt állapította meg, bár egyébként nem volt nagy eltérés a normális értékekhez képest. Amikor elkezdtem szedni a neo ferro folgammát és a c vitamint, akkor utána jobb volt és nem szédültem. Most kb. 2-3 hónap elteltével megint előjött újra, mert pár nappal ezelőtt azt éreztem elájulok. Most is szedem még, de csak 1-et egy nap, de van hogy csak 2 nap egyet, mert gondoltam már biztos elég sokat beszedtem. A kérdésem az lenne, hogy kell-e még egyáltalán szedni vasat és hogy valóban okozhatja-e a vashiányos vérszegénység a szédülést?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza vashiányos vérszegénység témában

Tisztelt Kérdező!

A vaskezelés ellenőrzése, laborkontroll szükséges a további kezelés és diagnosztikus lépések meghatározásához. A szédülésnek sok oka lehet, vashiányos vérszegénység is.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. november 29., 15:16; Megválaszolva: 2013. november 30., 23:23
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérszegénység vagy leukémia?
2017 szeptember óta rendszeresen 3-4 havonta küld a háziorvosom laborba, állandó fáradékonyság, nehéz koncentráció, gyakoribb fejfájás...
Vashiányos anaemia-nál lehetséges...
Üdvözlöm! 2014.05. hónapban egy rutin vérvétel során vashiányos anémiát állapítottak meg. (hemogl.70, hematokr.0, 26, MCV 60, MCH 16, 2, MCHC...
Vérkép, vashiányos vérszegénység
T. Dr.úr/nő A vérképemről érdeklődnék. Magas a süllyedésem, és aggaszt a microcytosis értékem is. Háziorvosom nem mondott rá semmit, csak hogy...
Vashiány, vérszegénység és...
szeretném megtudni, hogy okozhat-e vashiányt, és vérszegénységet a nikkelallergia./++++/Évek óta vashiányos vagyok, és hiába szedem a gyógyszert...