Vérkép, vashiányos vérszegénység

T. Dr.úr/nő A vérképemről érdeklődnék. Magas a süllyedésem, és aggaszt a microcytosis értékem is. Háziorvosom nem mondott rá semmit, csak hogy a vasraktár üres + Vashiányos anémiát említette. Szülés óta (2 éve) is szedek vasat és ennek ellenére nem értem hogy állhat fent még mindig a vérszegénység.Egy kis kiértékelésre lenne szükségem mert tanácstalan kezdek lenni, hogy lehetne normalizálni a vérképem. Köszönöm szépen. Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza vashiányos vérszegénység témában

Tisztelt Kérdező!

A gyorsult süllyedés és a vashiányos vérszegénység okát kellene megtalálni, és azt kezelni.Kivizsgálás céljából keresse fel ismét háziorvosát.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 30., 16:22; Megválaszolva: 2014. május 31., 22:24
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérszegénység vagy leukémia?
2017 szeptember óta rendszeresen 3-4 havonta küld a háziorvosom laborba, állandó fáradékonyság, nehéz koncentráció, gyakoribb fejfájás...
Vashiányos anaemia-nál lehetséges...
Üdvözlöm! 2014.05. hónapban egy rutin vérvétel során vashiányos anémiát állapítottak meg. (hemogl.70, hematokr.0, 26, MCV 60, MCH 16, 2, MCHC...
Vashiány, vérszegénység és...
szeretném megtudni, hogy okozhat-e vashiányt, és vérszegénységet a nikkelallergia./++++/Évek óta vashiányos vagyok, és hiába szedem a gyógyszert...
Vashiány, vérszegénység esetén...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A háziorvosom szerint azért szédülök (volt már néhányszor ájulásérzésem is) , mert vashiányom és vérszegénységem...