• Habab eredmény - Ez állhat a vetélés hátterében?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, Már egyszer kérdeztem Öntől és nagyon hamar tökéletesen kielégítő választ kaptam. A komplett trombózis panelem és trombofília eredményt küldtem el. Véleménye szerint teljesen rendben volt (természetesen megmutattam az orvosomnak is azóta.) Szeretnék még egyet kérdezni Öntől, hátha hozzá tud szólni. 3 orvosnál voltam 3 különböző eredmény született:( Rövid előzmény: Fél éven belül 1 spontán 5 hetes vetélés és egy kémia terhesség (halvány pozi teszt, majd 3 nap múlva meg is jött) Mivel majdnem hogy 2 vetélésnek tudom ezeket be (még ha az egyik kémiai is volt), megcsináltattam a következő vizsgálatokat: HABAB, trom. panel, trom.filia, hormonok, átjárhatósági, hüvelyváladék vizsgálat, komplett spermakép. Minden ok, annyi, hogy enyhe IR van mind a kettőnknél, de a diétát tartjuk hónapok óta. Nos, amivel főképp gondom van, a HABAB eredményem. Egyik orvos szerint nincs gond, másik orvos szerint lipid kell. Eredményeim: NK sejt funk: 180% (80-120) NK sejtek: 11, 2% (15 alatt okés) NK sejtek absz. érték: 260 db/ul (77-321) NK sejtek sub pop: 1, 1% NK sejtek sub pop absz érték: 24db/ul (kissé magasabb) Partner elleni: 58, 8 (70-80) alacsony Blokkolási %114, 2 (90-110) nem serkent Blokkolási % pool: 106, 6 (90-110) nem serkent MLC index Beteg sejtjei partner sejtjei: 22, 87 (nem erősebb) Beteg sejtjei + pool sejtjei: 38, 88 Beteg sejtjei + partner + beteg savó: 26, 13 (serkent) Beteg sejtjei + pool + beteg savója: 41, 45 (serkent) T1/ T2 arány: IL-2:IL-4: 1, 2 IL-2:IL-10: 1, 6 IFNy:IL-4: 1, 2 IFNy:IL-10: 1, 5 Mint mondtam, egyik doki nem adna semmit, a másik szerint magas az Nk funkció, illetve enyhe T1 túlsúly, mely okozhat vetélést, így lipid kell. Én spontán szeretnék még próbálkozni, mert összetud jönni, de a lipid miatt nem tudom ez lehetséges-e Amennyiben a Doktornő hozzá tud szólni, mit gondol róla? Valóban kell a lipid? Ha igen, lehet próbálkozni spontán is? Amennyiben Ön ehhez nem tud hozzászólni, úgy elnézést kérek, hogy feltartottam! Nagyon köszönöm előre is! Üdv Angéla

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a vetélés témában

        Kedves Angéla! Az a helyzet, hogy a lenti eredmények azért nem indokolnak vetélést, vagy vetélésre utaló hajlamot. Más esetben is hallottam ilyet közvetlen közelemben, hogy kicsi NK sejt eltérés, vagy T sejt eltérés miatt lipid adásával próbálkoznak. Szerintem, mivel ha úgymond feleslegesen is adják, bajt nem igazán csinál, "jobb híjján" lehet adni. Nyilván van az az eset, amikor indokolt. Az Öné azért nem egyértelmű, szerintem azért ellentmondó a válasz is. De nem ártanak vele, viszont egyáltalán nem kizárt, sőt, hogy spontán is, lipid nélkül is minden rendben lenne. ÉS lehet mellette próbálkozni, igen. Remélem mihamarabb sikerül!


        Kérdés: 2018. szeptember 24., 09:23; Megválaszolva: 2018. szeptember 25., 18:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.