Veszélyes lehet, ha az apa antidepresszánst szed?

A férjem 2, 5 éve szorongásos pánikbetegségben szenved, jelenleg este Yarocent, reggel Paroxatot szed. Mindkettőből minimális mennyiséget. A gyermekvállaláson gondolkodunk, azonban aggódunk amiatt, hogy a gyógyszerek káros hatással lehetnek a magzatra. Kérem szíves állásfoglalásukat a témában. Mennyire kockázatos így a gyermekvállalás? Lehet negatív hatással a babára akár magzati korban, akár a későbbi fejlődés tekintetében? Biztonságosabb lenne, ha másfajta gyógyszereket szedne? Abbahagyni sajnos nem tudja a gyógyszerek szedését.

Dr. Pétervári László válasza apa témában

A gyógyszerek szedése a magzatra károsító hatással nincsenek. A magzat ezen gyógyszerekkel nem érintkezik.

A betegség esetleges ismétlődésére van lehetőség a születendő gyermeknél, de ennek kockázata 1-3%.

Kérdés: 2013. február 23., 17:23 ;Megválaszolva: 2013. február 25., 15:36
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Suprefact injekció
Tisztelt Doktor Úr, lombik program GnRh-shoprt protokoll során a javasolt napi gyógyszereim: Suprefact injekció (0,5 este), Rekovelle (14) és Menopour...
Progeszteron hiàny?
Tisztelt Doktor úr! Hónapok óta menstruáció előtt egy héttel barna folyásom van. A 21.napi hormon véreredményem alapján minden rendben. Csatolva...
Laborértékek
Tisztelt Doktornő, Tüneteim ok nélküli idegesség, ingerlékenység, fokozott izzadás arcon. Laborértékeim a következők:...
Mikor lehet nézetni a prolaktint es...
Szeretném kérdezni hogy a prolaktin szintjet csak a ciklus 3. Napjan lehet nezetni vagy a hónap bármelik napján is? Illetve multkor magas lett a prolaktin...
Habab vizsgálati eredmény...
Kedves Doktorno, segítséget szeretnék kérni a habab vizsgálat eredményeim ertelmezeseben. A leletet csatoltam. Rövid kortortenet: párommal 2019 óta...