2, 5 éves véres széklet

Tisztelt Szakértő! Kislányomnak 1 hónappal ezelőtt kértem székletvizsgálatot vér miatt. Teljesen negatív lett a széklet-vér, illetve a élősködőkre végzett vizsgálat eredménye, rotha vírus mutálódását (? ) mutatták ki egyedül a székletből. Hasi ultrahangot is kért a gyerekorvosunk akkor, az is rendben volt (néhány nyirokcsomót leszámítva, amire azt mondták, hogy nem gond, mivel meg volt akkor fázva a kislányom, illetve előtte néhány héttel átesett a rotha víruson is, plusz még találtak is benne rotha mutációt is - ilyenről különben még nem hallottam) . Probiotikumot adtam neki 1 hétig, szépen rendbe is jött a Pici. Most a héten fájdalmas kakilásra panaszkodott és véres volt a feneke. Azt tudni kell még a kislányomról, hogy egész kisbaba kora óta nagyon (! ) szorulásos. Most is nagyon keményet kakilt, szinte százaz volt a kakija. Most búzakorpával próbálkozom, hogy lazítsam neki a székletét, illetve gyümölccsel. Kell még valamilyen vizsgálatot kérnem a kislányomnak, vagy ha a széklet-vér negatív lett, ill. az ÁNTSZ-hez elküldött széklet is (a rotha-t leszámítva) , UH is, (április végén vérkép vizsgálata is volt, az is rendben volt) akkor maradhatok nyugodt, hogy "csak" berepedt a végbele, illetve a bélnyálkahártya sérült a kemény kaki miatt? A gyerekorvosunk szerint igen, de kérném szépen az Ön véleményét is! Köszönettel!

WEBBeteg Szakértő válasza véres széklet témában

Tisztelt Kérdező!

A háziorvos megállapítása helyes. A kemény széklet a felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt okozhat nyálkahártya sérülést. A fő teendő a széklet lazítása. Igyon gyermeke több folyadékot, adjon székletlazítót és folytassa a probiotikus kúrát. Minden széklet után legyen kamillás lemosás. A komolyabb kivizsgálás nem indokol.

Kérdés: 2011. július 08., 20:37; Megválaszolva: 2011. július 11., 19:36
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Széklet
A kislányom Ovóda után hazajött, kakilt, félig szilárdat félig hígabbat, szokott ilyet, később legekvés előtt szintén kakilt ekkor már hígat...
3hónapos babámnak vér van a...
Kedves doktornő! 3hónapos kislányom székletében napi szinten tűhegynyi kis vér van.Napi 4-5 kakis pelus van ami hígabb és álltalában 1 pelusba van...
Rota oltás utáni mellékhatások
Tisztelt Doktornő/Úr, Kisfiam kilenc hetes a mai napon, múlt csütörtökön kapta meg az első rota "oltását" illetve a többi kötelezőt. Aznap...
véres széklet 9 évesnél
Tisztelt Szakértő! Kislányomnak véres a széklete. Eleinte azt gondoltuk, hogy csak a cékla színezte meg, mert egészen cékla színe lett tőle a wc...
Kis mennyiségü vér a székletben
Kedves doktor ur / nö Én egy 32 éves aggodo anyuka vagyok és a kis fiammal kapcsolatban szeretnék kérdezni öntöl. Kisfiamnál Martinnál kb több...