Gyermek vérkép - 2010-12-29 15: 34: 43

Tisztelt Balogh Doktornő, fenti témájú kérdésemre megkaptam válaszát, de sajnos ott nem találtam, hol tudnék további kérdést feltenni a témában. Ön azt írja, hogy a gyerek szervezetében enyhe vírusos eredetű gyulladás zajlik, hörgőgyulladása lehet. Nem kapott a gyerek sem Spiropentet, sem Rectodeltet sem Theophyllines kúpot, sőt, azóta visszamentünk a gyerekorvoshoz a lelettel, aki a vashiányt szintén megállapította, azonban azt mondta, semmi baja a gyereknek, csak egy kis nátha, de nem vagyok biztos az alaposságban. Szerinte a csillagozott értékek a felnőtt vérkép referenciaértékei, minden teljesen normális, csak adjak vastartalmú ételeket a gyereknek. Nagyon elkeserítő ez az állapot... A fenti gyógyszerek vénykötelesek? Ön szerint mi a teendő ebben az esetben? Ha valóban hörgőgyulladása van, az elmúlik magától is, vagy szükséges lenne gyógyszeres kezelés? Előre is köszönöm ismételt válaszát. Üdvözlettel: Viktória

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza vérkép témában

Kedves Viktória!

A kicsinek leírta, hogy sípoló légzése van, ez hörgőgyulladásra jellemző szaknyelven obstructiv bronchitis a neve. Ha ez van egy gyermeknek az kezelendő. Az általam írt gyógyszerek receptkötelesek. Természetesen én nem hallgattam a kicsi tüdejét így megítélni innen nem tudom az állapotát, de ha kételyei vannak, akkor gyermektüdőgyógyászaton tud segítséget kérni. A vas a kicsi szervezetében kevés, bár a hemoglobin még nem olyan alacsony csak 117 g/l, de ha a kicsi nem eszik elég vastartalmú ételt a hemoglobin szint is tovább megy le. Erre lehet adni Ferro Kid szirupot mely 1 hónapos kortól adható. Ez a készítmény lázas betegség esetén nem adható. Remélem dűlőre jutnak!

Kérdés: 2011. január 01., 16:47; Megválaszolva: 2011. január 11., 14:07
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek