Könyök probléma

Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Gyermekem a két könyökét nem tudja teljesen kihajlítani, csak 92%-os a flexió az ortopéd orvos szerint. Megvizsgálta és azt mondta, hogy a csuklójában felmerül nagyon enyhe csont dysplasia annak a metaphysealis vagy epiphysealis de ez nem megítélhető. Ortopédiai teendöt nem lát. Javasolta esetleges csontanyagcsere vizsgálatot. A kérdésem az lenne, hogy ez a vizsgálat Ön szerint szükséges e, illetve ha igen, hol csinálják és miből áll? Azt is mondta a szakorvos, hogy ez egy ártalmatlan, gyakori dolog, még sokat változnak a kicsi csontjai. Ön szerint ez mennyire lehet veszélyes a gyermekre nézve? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza csont témában

Tisztelt kérdező!

A csontanyagcsere vizsgálat vérvétellel jár, ennél több fájdalom nem éri a gyermeket.

Ha az orthopedus szerin nincsen teendő, érdemes ezt elfogadni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. szeptember 13., 22:15; Megválaszolva: 2016. szeptember 16., 18:49
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek