Veszelyes a szivzorej kisbabanal?

Kedves doktorur/no! Azt szeretnem megkerdezni, hogy a 2 hetes kisbabamnak hallottak a szivenel valami zorejt! 1 honapos koraban kell visszavigyuk, hogy megvizsgaljak! On szerint ez veszelyes lehet? Nagyon aggodom! Azt szeretnem meg megkerdezni, hogy mit lehet csinalni ha szekrekedese van? Nagyon erolkodik amikor kakil es eleg kemeny kis darabok jonnek ki! Magatol helyrejon? Valaszat elore is koszonom!

Dr. Balogh Andrea válasza szívzörej témában

Kedves Kérdező!

Szívzörej esetén több dolog lehet: lehet ártalmatlan kis zenei színezetű zörej aminek a hátterében betegség nem áll és lehet olyan amikor lyuk van például a szív egy részén: ez lehet nagyon kis pici lyuk ami magától beforr, de lehet nagyobb is ami követést, kontrollt, ne adj Isten műtétet igényel és persze vannak egyéb rendellenességek is. A babájuk még 2 hetes, nagyon kicsi, a háttérben lehet mindkét ok ezt sajnos így nem tudom megmondani a vizsgáló orvostól lehetne érdeklődni, hogy mire gondol, mert a zörej jellege, erőssége valamennyire tájékoztató jellegű. Egy szív ultrahang, EKG vizsgálat fog igazán segíteni a diagnózis felállításában, melyet gyermekkardiológus szakember végez. A nehezebb széklet előfordul, általában szépen beáll ez a dolog, feltehetőleg nagyon jól hasznosítja a táplálékot.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. augusztus 13., 09:19; Megválaszolva: 2014. augusztus 26., 08:13
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Szívzörej
Szeretném megkérdezni, hogy a 1 év alatti gyereknél ha felmerül a lyukas sziv és várhatóan összeforr, ha az orvos szivzörejt hall, emit eddig nem...
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas
Lágyéksérv gyerekkorban