• Szívzörej

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő! Voltam a háziorvosomnál, aki hallott egy kis szívzörejt. Azt tudni kell, hogy a vizsgálat előtt nagyon ideges lettem, mivel kiderült, hogy a tudtom ellenére nincs rendezve TB-m. Egy kisebb sokkot kaptam. Felment 170 körülre a vérnyomásom. Egyébként mindig normális szokott lenni, és a pulzusom is rendben van, rendszeresen mérni szoktam. 10 éve sportolok, és nem volt soha semmilyen panaszom. Véleményen, és az orvos szerint is a gyorsult keringés okozta a zörejt. A háziorvos csinált egy EKG-t is, de szerintem mindent rendben talált, mivel nem mondott rá semmit. Ezeket írta a beutalóra. Mit gondol róla? Mit jelentenek ezek? A linken megtudja nézni. http://kepfeltoltes.hu/view/160425/20151110_065707_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Köszönöm előre is a válaszát!

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívzörej témában

        Kedves Kérdező, a beutalón szereplő kifejezések azt jelentik, hogy a gyorsabb szívműködés mellett hallható zörej hátterében van-e billentyű hiba. Ezt szeretné tisztázni a kardiológiai vizsgálattal a háziorvos. Egy szívultrahang vizsgálattal ez meg is állapítható. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Kérdés: 2016. április 27., 15:29; Megválaszolva: 2016. április 28., 21:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom