• Magas vérnyomás miatt szívzörej?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr. Molnár Dóra! Alkalmassági vizsgálaton voltam háziorvosnál. A vizsgálat előtt egy külső tényező miatt nagyon felidegesítettek, ráadásul már zavarba is jöttem az asszisztensnő előtt, így az egekbe ugrott a vérnyomásom. Felment 170-re, ami egyébként sosem szokott magas lenni, mivel otthon rendszeresen mérni szoktam. Magas vérnyomás, szapora szívverés, és az orvos hallott egy kis "halk szívzörejt". Lehet, hogy a hirtelen felugró vérnyomás miatt volt a zörej? Rendszeresen sportolok, és soha nincs semmilyen panaszom, jól bírom a terhelést, nem fáradok el. Illetve mikor elkezdtem sportolni (10 éve), voltam egy teljes körű kardiológiai vizsgálaton, ahol mindent rendben találtak. Néha szokott olyan lenni (3-4 havonta egyszer), mintha egy ütemet kihagyna a szív, olyan, mint amikor megijednék. Ez lefekvéskor jelentkezik, de nagyon ritkán. Azt mondták ez normális, és a fáradság okozza. Köszönöm előre is a válaszát!

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívzörej témában

        Kedves Kérdező, elképzelhető, hogy az izgalom következtében felgyorsult keringés okozta a hangjelenséget, nyugodt körülmények között ismét meg kellene hallgatni az Ön szívét ennek ellenőrzésére. A vérnyomás is lehet magasabb stresszhelyzetben. Az elvétve jelentkező ritmuskihagyás hátterében extraszisztolé állhat, mely a legtöbb esetben nem igényel speciális teendőt. Az egészséges életmód folytatása a továbbiakban is fontos. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2016. március 24., 21:27; Megválaszolva: 2016. március 25., 15:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: