Étvágytalanság

Kislányom étvágya egy hét alatt jelentősen csökkent. 12, 4 kg-ról le is fogyott 11, 4 kg-ra. Az utóbbi 2-3 napban már alig eszik pár falatot egy-egy étkezés alkalmával. A fogzás eddig semmilyen tünettel nem járt nálunk, nincs gyulladásban a torka, semmi különös esemény nem történt a családban, így lelki okokra sem gyanakodok. Az étvágycsökkenés után történtek: teknős etetés közben a szárított halak után bevette szájába a kezét, másnap valami (talán pók) megcsípte a kezét, ami nagyon bedagadt (szúnyogcsípésnél is), ezért kapott calcimusc-ot és fenistil cseppeket. Mindezek után 2 napig hőemelkedése volt, de csak hullámokban, az esték is láztalanok voltak. A következő nap, napközben nem éreztük, hogy hőemelkedése lenne, de estére belázasodott (38, 2). Tegnap este kapott Panadolt és azóta nincs hőemelkedése és láza sem. Éjszaka felébred, hogy nem kap levegőt (tegnap-ma) és alig bírja lenyelni, ami a torkán van, de az orra nem folyik napközben. Ritkán köhög (csúnya hurutos) és ma már kicsit lehetett hallani a hangján is. Voltunk orvosnál, de kicsit tanácstalannak tűnt a doktornő., Amit kiírt antibiotikumot is csak akkor kell kiváltanunk, ha marad a láz még két nap múlva is. Sajnos a fogyásra nem kaptunk választ, semmilyen formában sem. Meddig fogadható el a súlycsökkenés, mitől lehet, mikor kell elkezdeni a kivizsgálást esetünkben. Várom mielőbbi visszajelzését! Köszönettel: Nagy Andrea

Dr. Balogh Andrea válasza étvágy témában

Kedves Kérdező! Kislányánál egy fertőző betegség áll a háttérben a leírt tünetek alapján. Így látatlanban tekintettel a kifejezett fogyásra én elkezdeném az antibiotikumot, de előtte levetetnék egy vér- és vizeletvizsgálatot. Persze sokat segít a vizsgálat így ennek hiányában nehéz dönteni, de látatlanban én így cselekednék. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Megválaszolva: 2011. november 03.

Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek

PMS? RLS? Segítség!
Üdvözlöm! A véleményét szeretném kérni. Elkezdtem olvasgatni a PMS tünetei után, miután kezdtem őket tapasztalni.. Ovuláció előtti időszakban alig eszek...
Nem eszik zöldséget.
Három gyermekes anyuka vagyok. Igyekszem megtanítani a gyermekeimnek az egészséges életmódot. minden nap tornázunk. A gyerekek fejenként 15 percet. még a...
Bexsero oltás tárolási hiba
Kedves Dr. Hanga! Az lenne a kérdésem, hogy lehet e valami baja a bexserot oltásnak ha 1 vagy 2 napig nem ment a hűtőnk és mi nem vettük mert nem...
Baba fejfájás
Kedves Dr. Nő! Van egy 18 hónapos lányom, az elmúlt időben nagyon elkezdet hunyoritani elvittük szemészetre ott mindent rendben találtak. Viszont a hunyoritas...
Kisgyermek emelkedett lymphocyta érték
Tisztelt Szakértő! Gyermekem novemberben lesz 5 éves, gyermekorvosi javaslatra teljes labort csináltattunk, melynek eredményét mellékelem. A vérkenet...
Csípés folt
Tisztelt Doktornő! Tegnap gyermekemet megcsípte valami, este viszketett neki bekentem fenistillel. Kullancsot nem találtunk. Ez lehet kullancs csípés nyoma...