• Étvágytalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislányom étvágya egy hét alatt jelentősen csökkent. 12,4 kg-ról le is fogyott 11,4 kg-ra. Az utóbbi 2-3 napban már alig eszik pár falatot egy-egy étkezés alkalmával. A fogzás eddig semmilyen tünettel nem járt nálunk, nincs gyulladásban a torka, semmi különös esemény nem történt a családban, így lelki okokra sem gyanakodok. Az étvágycsökkenés után történtek: teknős etetés közben a szárított halak után bevette szájába a kezét, másnap valami (talán pók) megcsípte a kezét, ami nagyon bedagadt (szúnyogcsípésnél is), ezért kapott calcimusc-ot és fenistil cseppeket. Mindezek után 2 napig hőemelkedése volt, de csak hullámokban, az esték is láztalanok voltak. A következő nap, napközben nem éreztük, hogy hőemelkedése lenne, de estére belázasodott (38,2). Tegnap este kapott Panadolt és azóta nincs hőemelkedése és láza sem. Éjszaka felébred, hogy nem kap levegőt (tegnap-ma) és alig bírja lenyelni, ami a torkán van, de az orra nem folyik napközben. Ritkán köhög (csúnya hurutos) és ma már kicsit lehetett hallani a hangján is. Voltunk orvosnál, de kicsit tanácstalannak tűnt a doktornő. Amit kiírt antibiotikumot is csak akkor kell kiváltanunk, ha marad a láz még két nap múlva is. Sajnos a fogyásra nem kaptunk választ, semmilyen formában sem. Meddig fogadható el a súlycsökkenés, mitől lehet, mikor kell elkezdeni a kivizsgálást esetünkben. Várom mielőbbi visszajelzését! Köszönettel: Nagy Andrea

        Dr. Balogh Andrea válasza a étvágy témában

        Kedves Kérdező! Kislányánál egy fertőző betegség áll a háttérben a leírt tünetek alapján. Így látatlanban tekintettel a kifejezett fogyásra én elkezdeném az antibiotikumot, de előtte levetetnék egy vér- és vizeletvizsgálatot. Persze sokat segít a vizsgálat így ennek hiányában nehéz dönteni, de látatlanban én így cselekednék. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 02., 23:48; Megválaszolva: 2011. november 03., 13:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: