Étvágytalanság

Kislányom étvágya egy hét alatt jelentősen csökkent. 12, 4 kg-ról le is fogyott 11, 4 kg-ra. Az utóbbi 2-3 napban már alig eszik pár falatot egy-egy étkezés alkalmával. A fogzás eddig semmilyen tünettel nem járt nálunk, nincs gyulladásban a torka, semmi különös esemény nem történt a családban, így lelki okokra sem gyanakodok. Az étvágycsökkenés után történtek: teknős etetés közben a szárított halak után bevette szájába a kezét, másnap valami (talán pók) megcsípte a kezét, ami nagyon bedagadt (szúnyogcsípésnél is), ezért kapott calcimusc-ot és fenistil cseppeket. Mindezek után 2 napig hőemelkedése volt, de csak hullámokban, az esték is láztalanok voltak. A következő nap, napközben nem éreztük, hogy hőemelkedése lenne, de estére belázasodott (38, 2). Tegnap este kapott Panadolt és azóta nincs hőemelkedése és láza sem. Éjszaka felébred, hogy nem kap levegőt (tegnap-ma) és alig bírja lenyelni, ami a torkán van, de az orra nem folyik napközben. Ritkán köhög (csúnya hurutos) és ma már kicsit lehetett hallani a hangján is. Voltunk orvosnál, de kicsit tanácstalannak tűnt a doktornő. Amit kiírt antibiotikumot is csak akkor kell kiváltanunk, ha marad a láz még két nap múlva is. Sajnos a fogyásra nem kaptunk választ, semmilyen formában sem. Meddig fogadható el a súlycsökkenés, mitől lehet, mikor kell elkezdeni a kivizsgálást esetünkben. Várom mielőbbi visszajelzését! Köszönettel: Nagy Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a étvágy témában

Kedves Kérdező! Kislányánál egy fertőző betegség áll a háttérben a leírt tünetek alapján. Így látatlanban tekintettel a kifejezett fogyásra én elkezdeném az antibiotikumot, de előtte levetetnék egy vér- és vizeletvizsgálatot. Persze sokat segít a vizsgálat így ennek hiányában nehéz dönteni, de látatlanban én így cselekednék. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2011. november 02., 23:48; Megválaszolva: 2011. november 03., 13:11
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél