torok tünet

Tisztelt Doktor Úr! Kb egy hete - két napig- fájt a torkom, fáradékony voltam, de egyéb tünetet nem tapasztaltam (sem nátha, sem láz) . Torokfertőtlenítő tablettákat szopogattam és két nap alatt megszűnt. Tegnap ismét fájtni kezdett és amikor belenéztem, a csatolt képen látható apró kis hólyagokat láttam rajta. Pár napja nagyon keserű ízt érzek a számban, kicsit fájdalmas a nyelés, de egyéb tünetem most sincs. Szeretném kérni a véleményét, hogy mi okozhatja ezeket az apró hólyagocskákat,iIlletve célszerűnek tartaná-e e miatt covid tesztet kérnem? Feleslegesen nem szeretném terhelni a már úgyis túlterhelt egyészségügyet. Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Torok témában

Tisztelt Hölgyem,

A jelzett elváltozásokat vírusok okozzák. Szerintem covid teszt nem szükséges.

Spontán javulás várható.

Kérdés: 2020. október 26., 10:03; Megválaszolva: 2020. október 26., 21:26
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Torok fájás
Jó napot! Olyan problémám lenne hogy már több hónapja fáj a torkom hol intenzíven hol csak alig de fáj. A tünetek pontosan a következők Olyan...
Torkon piros hólyagok
Régóta fennálló probléma
Tisztelt Doktor Úr! Lassan három éve küzdök a tünetekkel. Olyan érzéssel kezdődött mint amikor köptetöt kell inni mert folyamatosan slemj van a...
Hólyag a torkomban
Tisztelt Doktor Úr! Folyamatosan visszatèrő torokfájásom volt december elejètől. Karácsony előtt fehèr foltokkal, kaptam antibiotikumot. Azt...
Torokfájás
Üdvözlöm Körülbelül egy hete kezdtem érezni a torkomban idegentest érzést. Először azt hittem a nyelvcsap ér hozzá a nyelvemhez. De aztán az...