torok tünet

Tisztelt Doktor Úr! Kb egy hete - két napig- fájt a torkom, fáradékony voltam, de egyéb tünetet nem tapasztaltam (sem nátha, sem láz). Torokfertőtlenítő tablettákat szopogattam és két nap alatt megszűnt. Tegnap ismét fájtni kezdett és amikor belenéztem, a csatolt képen látható apró kis hólyagokat láttam rajta. Pár napja nagyon keserű ízt érzek a számban, kicsit fájdalmas a nyelés, de egyéb tünetem most sincs. Szeretném kérni a véleményét, hogy mi okozhatja ezeket az apró hólyagocskákat,iIlletve célszerűnek tartaná-e e miatt covid tesztet kérnem? Feleslegesen nem szeretném terhelni a már úgyis túlterhelt egyészségügyet. Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a Torok témában

Tisztelt Hölgyem, A jelzett elváltozásokat vírusok okozzák. Szerintem covid teszt nem szükséges. Spontán javulás várható.

Kérdés: 2020. október 26., 10:03; Megválaszolva: 2020. október 26., 21:26
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás