• Mi a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok!Az én problémám nagyjából 2 hónapja kezdődött, amikor elkaptam egy vírusos tüszős mandula gyulladást. Erre kaptam antibiotikumot, szépen használt is, majd egy este egy nagyon erős allergiás reakciót váltott ki belőlem, később kiderült, hogy allergiás vagyok arra a gyógyszerre. Ezután elkaptam egy bizonyos "csók betegséget" amiből viszonylag hamar fel is épültem. Most pedig így az ünnepek alatt elkezdett fájni a torkom, semmi más panaszom nem volt, aztán másnapra a bal fülemre nem hallottam, és nagyon taknyos lettem. Anyukámmal bementünk az ügyeletre ahol a doktornő azt mondta, hogy mindez azért van mert valami blokkolja az immunrendszerem védekező képességét. Azt a diagnózist kaptam, hogy torok és kozepfulgyulladasom van. A torkom teljesen rendbejott néhány nap alatt, viszont továbbra sem hallok bal fülemre semmit immár 4. Napja ami nagyon kellemetlen. Egyátalán nem érzek semmiféle fájdalmat, ezért vagyok szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy nekem fülgyulladásom van. Próbáltam lámpázni, aloe vera levével ecsetelni, meleg sót tettem rá, fülcseppet is használtam, de semmi. Mintha csak rosszabb lenne. Nem váladékozik a fülem, teljesen "normális" azon kívül, hogy semmit nem hallok. Erre szeretnék valamilyen tanácsot kérni. Előre is köszönöm.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Fülkürthurut témában

        Tisztelt Hölgyem, Minden valószínűség szerint a mononucleosis miatt legyöngült immunrendszer miatt elhúzódó vírusfertőzése van. Ezért a duzzadt orrnyálkahártya nem hagyja a fülkürtöt megnyílni, így a dobüreg nem szellőzik, esetleg folyadék is van a dobhártya mögött. Orrcsöpp, orrfúvás egyelőre elegendő. Lassú javulás várható.


        Kérdés: 2019. december 26., 18:15; Megválaszolva: 2019. december 30., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: