• Kilyukadhatott a dobhártyám?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdv?! Tegnap este egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy rosszabbul hallok a bal fülemre. Reggelre ez javult, annyi változott, hogy nyomás, telítettség érzet volt a fülemben és mikor piszkaltam, akkor recsegett, pattogott összevissza. Aztán egyszercsak kidugult, azóta rendesen hallok, de ha ráfekszem erre a fülemre, akkor mintha egy buborék keletkezne benne és újra rosszul hallok, egészen addig míg meg nem piszkalom a fülem, majd ilyenkor mintha kilyukadna ez a buborék. Mai nap el is kezdett fájni, egész nap fájt is, de csak tompán, majd lefekudtem délután aludni. Mikor felebredtem már nem fájt, viszont elkezdett zugni a fülem egy kicsit, aztán azt vettem észre, hogy az orrombol hátul valamiféle váladék csorog a torkomra, pedig amúgy az orrom nem folyik, teljesen tisztán veszem a levegőt mindkettőn. Lehetséges, hogy középfülgyulladásom van és kilyukadt a dobhártyám, mindössze 1-2 nap leforgása alatt? Hétfőig nem tudok orvoshoz menni, ezért kérdezem, hogy ön szerint mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Fülkürthurut témában

        Tisztelt Uram! Leírás alapján fülkürt hurut valószínű. Trauma nélkül így a dobhártya nem lyukad ki. Nasic vagy egyéb orrsray, orrfúvás javasolt. Pár nap alatt meg tud gyógyulni, ha egy hétig is panaszos, mindenképp menjen fülészetre.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 01., 20:46; Megválaszolva: 2019. augusztus 05., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: