• Szédülés, feszítő érzés az arcban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Egy olyan problémával fordulnék önhöz, hogy nekem mindkét fülemben mű halló csontok vannak, 10 éve. A hétvégén kezdődött el a problémám, mégpedig, hogy lefekvésnél, vagy ülő helyzetben elkezdtem feszülő érzést érezni a nyakamban és az arcomban, néha a fülem mögött és belül a füleimben is. ilyenkor elgyengültnek érzem magam és szédülök is kicsit, Illetve szinte minden este hőemelkedésem van, valamint nem tudom mennyire tartozik ide, de a székletem zöld színű már napok óta. Mikor nem az ágyban vagyok, hanem sétálok, futok stb. Akkor nem jelentkeznek a tünetek. Buszon vagy kocsin való ülés közben viszont szintén jelentkeznek. Voltam tegnap fülészeten, ahol beleneztek mindkét fülembe, kipucolták őket és ennyi, nem is nagyon törődtek vele, amit mondok, elküldtek hallás vizsgálatra, ahol megállapították, hogy a bal fülemre teljesen jó a hallasom, a jobb fülemben viszont nem jó, hallókészüléket ajánlanak. Fülcsengésem volt abban a fülemben, amelyikkel jól hallok, ezt elmondtam ott is, kaptam rá gyógyszert. Nos, azóta a rossz fülemben is csengést hallok, pedig tegnap még nem volt jelen és korábban sem. A kérdésem az lenne, hogy mitől lehet ez az arcfeszitős, szédüléses kellemetlen dolog és hogy lehet köze, ahhoz, hogy elkezdett Csengeni a rosszabb fülem is. Ha esetleg a Doktor úr megenged még egy kérdést, akkor azt is szeretném megkerdezni, hogy ön szerint előfordulhat-e az, hogy mikor műtét után 1 héttel még anno 10 éve, kaptam egy ütést(véletlen) a jobb fulemre(ezzel hallok rosszul) akkor elmozdulhatott az egyik beültetett hallócsont és azért nem hallok jól azzal a fülemmel? Csak mert a hallásvizsgáló szerint minden hallóideg és minden rendben van a fülemben, csak a hallás vezetés megszakadt. És amennyiben ez lehetséges ön szerint helyrehozható-e műtéti beavatkozással 10 év elteltével? Elnézést, hogy ilyen hosszan taglaltam a problémáim és előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Halláspanasz témában

        Tisztelt Uram! A vezetéses halláscsökkenés korrigálható általában, mindenképp keresse föl operáló orvosát. A leírt szerteágazó, nem szokványos panaszok hátterében legnagyobb valószínűséggel pszichés ok valószínű, neurológiai vizsgálat azt célszerű lenne az organikus okokat kizárandó.


        Kérdés: 2019. augusztus 06., 10:09; Megválaszolva: 2019. augusztus 06., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: