• Éjszakai füldobogás érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Az utóbbi időben, napokban/hetekben arra lettem figyelmes, hogy ha éjszaka felébredek, és szeretnék a jobb oldalamra feküdni, akkor ugye a jobb fülem van a párnán, a bal fülem szabadon. Ilyenkor a bal fülemben dobogást érzek, hallok, amint átfordulok, vagy hátrafordulok, azonnal elmúlik, majd visszafekszek a jobb oldalamra, akkor megint kezdődik. Viszont amikor felállok egy kis időre, kb. pár percre, és úgy fekszek vissza a jobb oldalamra, akkor elmúlik a dobogás érzés. Hamarosan újra kezdődik az éjszaka folyamán elölről. És minden esetben a bal fülemben érzem a dobogás érzést, a jobb fülemben sosem. Ez elég zavaró tud lenni, mert az éjszaka többször felébredek, és nem jó mindig percekre felállni az alvásból többször éjszakánként. Nem tudom mitől lehet ez a valami, de elég idegesítő. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a halláspanasz témában

        Tisztelt Uram, Ön a m. stapedius működését észleli valószínűleg. Ez neurotikus tünet. Hasznos akkor lenne, ha zajban a kengyel talpának kitérítésével a belsőfülbe bejutó hangenergiát csökkentené. De stressz, sok kávé, energiaital, stb. kiválthatja a "kóros" működést. Nem betegség, de zavaró. Terápiát a stresszoldáson kívül nem igényel.


        Kérdés: 2020. február 02., 14:57; Megválaszolva: 2020. február 06., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: