• Fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 4,5 hete vettem észre, hogy a bal fülem zúg. A háziorvos hurutosnak látta, kaptam Otipax sprayt. Mivel nem maradt abba, néha nyilallást is éreztem, elmentem az ügyeletre, ahol Duoxal cseppet adtak, s mellé 1 napig csíkot a fülembe. Mikor említettem, hogy 4 éve hasonló panaszokra Lucetamot kaptam, írtak egy Cavintont. De a panaszaim csak nem javultak, így magán fül-orr-gégeszt kerestem fel. Ő picit gyulladtnak látta a hallójáratom, így Tobradex cseppet, illetve akkor aktuálisan zajló torokgyulladásra Cefzilt adott. A Cavinton mellé Betagent írt nekem. Van egy alapbetegségem, neurofibromatosis(évente van kontrollálva Mri-vel), de a fél éves leletemen semmi nincs, ami hallóideg érintettségre utalna. A doktor úr azt mondta, hogy ha 2 hét alatt nem javul, akkor hallásvizsgálat kell, talán belső fül mr. A 2 hét tegnap járt le, meg is volt a vizsgálat. Egészen enyhén gyulladt még a fülem. Az audiológia szerint a hallásom teljesen jó, a bal, csengő fülemben 10 dB minden frekvencián, kivéve a 125, ahol 15, illetve a 8000 hz, ahol 40. A jobb fül ugyanez, csak ott 8000-en 25.(4 éve ugyanez 30 dB volt.) Az orvos szerint ez nagyjából korátlag. Meg az is lehet, hogy este negyed 8 volt, terhelt volt már a fülem, illetve olyan csend volt, hogy vissza kellett tartanom a lélegzetem, hogy meghalljam a hangokat. Szerinte ez nem utal hallóideg gondra(konkrétan akusztikus neurinómára, mert akkor több frekvencián is rossz lenne a lelet), ez a munkahelyi zajártalom(pedagógus vagyok),a fülhallgatóval való zenehallgatás(nem szoktam gyarkan, s hangosan) hatása lehet, de azért nézzünk rá évente, szedjek Memorilt és a Betagent 3 hónapig. Sehova nem küldött tovább. A fülzúgásom nagyon változó, néha szinte nem is hallani, néha zavaró. A hangok esetenként jobban fokozzák a sípoló, sistergő, s a távolból hallható autóriasztó típusú hangot. Ön szerint ez tényleg nem utal akusztikus neurinómára? Mekkora baj a 8000 hz-es csökkent hallás? Köszönöm

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a halláspanasz témában

        Tisztelt Hölgyem! Mivel az acusticus neurinoma lassan növő, jóindulatú daganat, így a neurofibromatosis kontrolljaként végzett MR vizsgálatokon bizonyosan nyoma lenne jóval a tünetek jelentkezése előtt. A 8kHz-en mért kp fokú halláscsökkenés csak zenészek, hangmérnökök esetében okozna minimális problémát, hétköznapi ember életminőségét semmiben nem befolyásolja.


        Kérdés: 2020. február 12., 19:09; Megválaszolva: 2020. február 14., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        ÜDV MINDEN JEL NÉLKÜL A BAL FÜLEM BEDUGULT.ELMENTEM ORVOSHOZ KIMOSTA KITISZTÍTOTTA. SEMMI EREDMÉNY SŐT ROSSZABB LET.VISSZAMENTEM MÁSIK ORVOS VOLT KIMOSTA, MEGVIZSGÁLTA 5 ADAG INFÚZIÓT IRT ELŐ. SEMMI POZITVUM SŐT MOST MÁR ÉP HOGY HALLOK RÁ...
        Tisztelt Doktor Úr, 5 hónapja folyton megfázom ami nem múlik el soha 100%osan, folyamatos garat váladék csorgásom van. Lázam, hőemelkedésem sosincs. Fül orr gégész nagyon száraz nyálkahártyát állapított meg és csak a nyaki nyirokcsomók...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Február 22-én orvoshoz fordultam kezdődő, jobboldali középfül gyulladással. A gyulladásra kaptam antibiotikumot (Aktil duo), amit be is szedtem, teljesen. Úgy tűnt, segített: a fájdalom teljesen elmúlt, egy kis...
        Segitségét tanácsát szeretném kérni ! 4 hete vasárnap éjjel kezdődött amikor arra ébredtem hogy nagyon szédülök forog velem az egész szoba atfordultam a másik oldalamra és megint nagyon szédültem. Nagy nehezen fel keltem és és ahogy...
        Tisztelt Doktor Úr! Panaszommal fordulnék Önhöz, kérem véleményezze a problémám. 1 hónappal ezelőtt megfáztam, akkor itthon voltam, majd visszaestem, és akkor Augmentin Duot kaptam. Köhögésem nagyon lassan múlt el, még mindig elő elő...
        Tisztelt Dr. Úr! Több mint egy hete fàjt a torkom. Múlthéten orvosnál voltam. Savulin 500 mg gyógyert írt fel. 7 napig szedtem nem múlott el a garatgyulladásom. Fehéres hab szerű válladék volt a garatfalamon. Nehéz légzèse, légszomjam is...
        Tisztelt doktor úr!Azért irok önnek mert már nem tudom mit tehetnék..Minden szakrendelés szünetel én pedig idegeskedek azon ,hogy mi bajom lehet.Voltam füll or gégészeten..de az orvos azt mondta nekem,hgy el van dugulva a fülem kimostam..A...
        Szép napot Doktor úr/nő! Olyan problémám volt/van, hogy reggelente mikor fel kelek az első orr fújásnál véres orrválladékot fújok. Nem durva csak akkor is aggasztó. Voltam vele a fül-orr-gégészeten és azt mondta a doktornő, hogy kicsit meg...
        Tisztelt Doktor Úr, 4 napja fültisztításnál egy picit beljebb ment a fül piszkáló, minimális dugulást éreztem, majd egyből hideg vízzel kimostam és a dugulás megszűnt. Viszont pár óra múlva enyhén fájni kezdett a fülem. Azóta naponta...
        Jó napot kívànok ! 6 napja fàj a torkom (leginkàbb reggel felkelés utàn 2 óràn keresztül, és nagyon ki is van szàradva az egész torkom ilyenkor). Nyeléskor enyhe gombócérzetet is tapasztalok. Ma reggel viszont egy érdekes dolgot vettem...