• Fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 4,5 hete vettem észre, hogy a bal fülem zúg. A háziorvos hurutosnak látta, kaptam Otipax sprayt. Mivel nem maradt abba, néha nyilallást is éreztem, elmentem az ügyeletre, ahol Duoxal cseppet adtak, s mellé 1 napig csíkot a fülembe. Mikor említettem, hogy 4 éve hasonló panaszokra Lucetamot kaptam, írtak egy Cavintont. De a panaszaim csak nem javultak, így magán fül-orr-gégeszt kerestem fel. Ő picit gyulladtnak látta a hallójáratom, így Tobradex cseppet, illetve akkor aktuálisan zajló torokgyulladásra Cefzilt adott. A Cavinton mellé Betagent írt nekem. Van egy alapbetegségem, neurofibromatosis(évente van kontrollálva Mri-vel), de a fél éves leletemen semmi nincs, ami hallóideg érintettségre utalna. A doktor úr azt mondta, hogy ha 2 hét alatt nem javul, akkor hallásvizsgálat kell, talán belső fül mr. A 2 hét tegnap járt le, meg is volt a vizsgálat. Egészen enyhén gyulladt még a fülem. Az audiológia szerint a hallásom teljesen jó, a bal, csengő fülemben 10 dB minden frekvencián, kivéve a 125, ahol 15, illetve a 8000 hz, ahol 40. A jobb fül ugyanez, csak ott 8000-en 25.(4 éve ugyanez 30 dB volt.) Az orvos szerint ez nagyjából korátlag. Meg az is lehet, hogy este negyed 8 volt, terhelt volt már a fülem, illetve olyan csend volt, hogy vissza kellett tartanom a lélegzetem, hogy meghalljam a hangokat. Szerinte ez nem utal hallóideg gondra(konkrétan akusztikus neurinómára, mert akkor több frekvencián is rossz lenne a lelet), ez a munkahelyi zajártalom(pedagógus vagyok),a fülhallgatóval való zenehallgatás(nem szoktam gyarkan, s hangosan) hatása lehet, de azért nézzünk rá évente, szedjek Memorilt és a Betagent 3 hónapig. Sehova nem küldött tovább. A fülzúgásom nagyon változó, néha szinte nem is hallani, néha zavaró. A hangok esetenként jobban fokozzák a sípoló, sistergő, s a távolból hallható autóriasztó típusú hangot. Ön szerint ez tényleg nem utal akusztikus neurinómára? Mekkora baj a 8000 hz-es csökkent hallás? Köszönöm

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a halláspanasz témában

        Tisztelt Hölgyem! Mivel az acusticus neurinoma lassan növő, jóindulatú daganat, így a neurofibromatosis kontrolljaként végzett MR vizsgálatokon bizonyosan nyoma lenne jóval a tünetek jelentkezése előtt. A 8kHz-en mért kp fokú halláscsökkenés csak zenészek, hangmérnökök esetében okozna minimális problémát, hétköznapi ember életminőségét semmiben nem befolyásolja.


        Kérdés: 2020. február 12., 19:09; Megválaszolva: 2020. február 14., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.