Intenethallgatás fülhallgatóval

Kérdezem,hogy káros-e internet müsorait (előadások, tv müsorok, hangoskönyvek, zenék) (bluetouth) fülhallgatóval sokat hallgatni. Ha igen, akkor milyen károsodások léphetnek fel. Meddig nem káros? Köszönettel Imre

Dr. Zaránd Rajmund válasza halláscsökkenés témában

Tisztelt Uram!

A fül elfárad, ilyenkor a hallásküszöb emelkedik, fülzúgás keletkezhet. Ha időnként pihen, akkor visszaáll az eredeti állapot. Ha extrém hangos zaj éri, akkor akár akut zajártalom, dörejártalom is keletkezhet. Tulajdonképpen mindegy, hogy a hanghatás szabad hangtérben vagy fülhallgatóból éri a fület, de utóbbi esetben könnyebb túlzásokba esni, így ártalmat okozni.

Azt javasolom, hogy hallgassa valamivel halkabban, mint amit hangosnak érez, akkor nagyobb baja nem lehet.

Kérdés: 2019. március 24., 17:10 ;Megválaszolva: 2019. április 03., 10:55
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Halláscsökkenés
Kisgyerek hallása
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A kisfiam a bejárati kiskapunál játszott a kövekkel, mely során egy nagyobb követ kiejtett a kezéből, ami a kapu alsó...
FÜLGYULLADÁS
Két hete erős fülfájás kezdődött. Házi orvos hallójárat gyulladást diagnosztizált. 5 napos kúrára a következő gyógyszereket írta fel: Zinnat...
NEM HALLOK A BAL FÜLEMRE.
ÜDV MINDEN JEL NÉLKÜL A BAL FÜLEM BEDUGULT.ELMENTEM ORVOSHOZ KIMOSTA KITISZTÍTOTTA. SEMMI EREDMÉNY SŐT ROSSZABB LET.VISSZAMENTEM MÁSIK ORVOS...
Halláscsökkenés
Tisztelt doktor ur már küldtem önnek hallás vizsgálatrol képet az ambuláns lapon ez áll. Státusz: cerumen1u Orszibás neg Hypertroph kötött...