garat tűszők

Üdvözlöm doktorúr! Torkomon garat tüszők vannak a jobb oldalon. Nem tudtam mik azok megnézettem a fül-orr gégésznél. Azt mondta nem kell őket bántani csak akkor ha zavar, vagy pedig gondot okoz. Az lenne a kérdésem-mert ezt nem kérdeztem meg tőle, h ezt nekem ellenőrizgetnem kell? Ha igen mennyi időközönként és mi az amit nézzek rajta? Vagy pedig elég ha 6 hónaponként megnézetem a doktornővel? Ha alkalmanként iszom alkoholt v nagy ritkán savasat az árt e neki?

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulakő témában

Tisztelt Uram!

Valószínűleg detritus, mandulakő. Jóindulatú elváltozás, van, akinek elmúlik spontán. Teendőt nem igényel, de ha zavart okoz, akkor csak mandulaműtéttel lehet megszabadulni tőle.

Kérdés: 2017. november 14., 08:40; Megválaszolva: 2017. november 14., 08:55
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Normális, ha így néznek ki a...
Kedves Doktor úr! Amiatt írok Önnek, mert gond van a mandulámmal. Szeptember óta mandulakövem van, ami eleinte csak hetente egy-kétszeri alkalommal...
Mandulakő
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül fél éve voltam orvosnál mandulakő miatt, az akkori vizsgálaton azt mondták, nem kell velük foglalkoznom, nem fog...
Mandulakő termelődhet-e betegség...
Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Azért írok önnek, mert az elmúlt kb. fél évben amikor tüsszentettem vagy köhögtem, felköhögtem kicsi, nagyon...
"mandulakő"
Üdvözlöm Dr.úr! Párnapja felfedeztem a bal oldali mandulámon egy fehér foltot, de állandóan vissvisszatér.. Az állaga olyan mint egy kis túró...
mandula
Jo Napot. En azzal a kerdessel fordulok Onhoz hogy ugy kb 5napja folyamatosan olyan erzes van a torkomba jobb oldalt mintha elakadt volna valami. Megneztem...