Normális, ha így néznek ki a manduláim?

Kedves Doktor úr! Amiatt írok Önnek, mert gond van a mandulámmal. Szeptember óta mandulakövem van, ami eleinte csak hetente egy-kétszeri alkalommal jelentett problémát, mikor már majdnem kiestek a kövek és olyan érzésem volt, mintha valami folyamatosan a torkomon lenne akadva. Azonban egy hete körülbelül egyre zavaróbb és irritálóbb érzés, kellemetlen nyelni, folyamatosan érzem a bal mandulámat, nagyon zavaró. Észrevettem, hogy elég más a két mandulám formája és rettenetesen félek, hogy valami komolyabb dolog van a háttérben, mint eddig gondoltam volna. És az utóbbi egy-két hétben már nem csak középtájról esnek ki kövek, hanem a bal mandulám felső részéből is jött már ki. Nem nagyok egyáltalán (legalábbis szerintem), de egyre jobban zavarnak, mikor még benne vannak a mandulámban. Küldök képet róla, most pont nem látható mandulakő. Mit tudok tenni a kövek ellen, ha más problémám nincsen? Sós vizes gargalizálással és almaecetes öblögetéssel is próbálkoztam már, de nem igazán használtak. Előre is köszönöm a válaszát, további szép napot!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a mandulakő témában

Tisztelt Hölgyem, A mandulakő nem betegség, de kellemetlen. Egyelőre nemigen van terápiás lehetőség a mandulaműtéten kívül. Esetleg meggondolandó az orrgarati baktériumflóra rendezése Rinogermina orrprobiotikum segítségével.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2020. november 02., 20:22; Megválaszolva: 2020. november 03., 09:11
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás