"mandulakő"

Üdvözlöm Dr.úr! Párnapja felfedeztem a bal oldali mandulámon egy fehér foltot, de állandóan vissvisszatér.. Az állaga olyan mint egy kis túró darab és iszonyatosan büdös.. Rendszeresen mosok fogat, a szám íze jo, a lehelletemmel sincs gond. Más panaszom nincs, torkom nem fáj. Az lenne a kérdésem hogy a mandulaműtéten kívül van más megoldás rá hogy eltünjön? Nem szeretnék megválni tőle nem véletlenül nőtt oda:) Válaszát előre is köszönöm! Szép napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulakő témában

Tisztelt Uram!

Mandulakő lesz az valóban. Lehet öblögetni, kipiszkálni fültisztító pálcával, de jellemzően egy darabig újra jelentkezik. Klinikai tapasztalat szerint néhány hónap alatt alábbhagy a kiújulása. Okát ennek nem ismerjük, így siettetni sem tudom. Ha nagyon zavaró, akkor valóban a műtét a megoldás.

Kérdés: 2015. március 25., 16:03; Megválaszolva: 2015. március 26., 11:51
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás