Megfazas, natha

Tiszteltt Doktorno a kerdesem a kovetkezo: nem birom a klimat egy utazasbol hazafele bekapcsoltuk...masnapra mar tiszta natha voltam ez egy hetig tartott majd bedurvult elkezdett fajni a homlokom az arccsontjaim az orvaladekom zoldes sargas veres..gozoltem magam borsmenta teaval valamelyest jobb lett. Aspirint szedtem plusz nazonex orspre aztan par nap utan megindult megszunt az arccsont feszulesem..most mar nincs orvaladekom csak az egyik arccsontom enyhen viszont a fogaim az osszes faj azon a felen feszito erzes van a fejemben foleg ha lehajolok...mitol lehet ez? Valaszat megkoszonom elore is.TisztelettelLaskovicsne

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza megfázás, nátha témában

Ha klímára és/ vagy huzatra érzékeny, akkor ez okozhat náthás tüneteket, füldugulást, fejfájást.Ilyenkor orrcseppet kell használni! Az arckoponya csontjainak a fájdalma is jelentkezhet, mint hűléses fájdalom, ez pedig nsaid-ra szűnik / nem szteroid gyulladás csökkentő /.

Viszont abban az esetben, ha az arcfájdalom mellett sűrű, elszíneződött orrváladék is jelentkezik, akkor orrmelléküreg gyulladásra kell gondolni. A Nasonex orrspray szénanáthások vényköteles gyógyszere, nem írja, hogy jutott hozzá, mert vény nélkül nem kapható. Zöldes-gennyes melléküreg gyulladás kezelésére nem elegendő.

Azt gondolom, a légkondi miatt hűléses betegség kezdődött. Ez másodlagosan felülfertőződött és így alakult ki gennyes orrváladék és melléküreg gyulladás. Ez feszíthet, lehajláskor fájhat, a fogsorba kisugározhat / felső fogsorba/.

Tehát fül-orr-gégészeti vizsgálatra kell elmenni

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2015. július 21., 17:02; Megválaszolva: 2015. július 24., 11:34
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés