Végső segítség: (Staphylo-streptcoccus rezisztencia?

Tisztelt Doktorúr! Pont 1 éve, hogy elkaptam egy Streptococcusos Staphylococcusos fertőzést amire kaptam antibiotikumot de a betegség újra és újra kiújult, a végén már a gyógyszer után 1 hétre is kijött, így most inkább elviselem a torokfájdalmat és egyéb tüneteit. Azt olvastam lehet azért újul ki, mert a baci rezisztens lett. Ilyenkor mi a teendő? Köszönöm: Ágnes: (

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza garatgyulladás témában

Tisztelt Kisasszony!

Érdemes tisztázni először is, hogy nem leletet, hanem betegséget érdemes gyógyítani. A torokváladék bakteriológiai vizsgálata a kórokozó azonosításában és az érzékenységének megállapításában nyújt támpontot. Mivel általában az orrlégzés gátoltsága a garat visszatérő gyulladásának oka, így orröblítést (pl. NeilMed SinuRinse) vagy egyéb, hosszan is alkalmazható orrlégzést javító kezelést érdemes alkalmazni. A garat gyulladásainak zöme (akár a bakteriológiai eredmény pozitivitása esetén is) vírusos eredetű, mely spontán múlik, ha a nyálkahártya irritáció megszűnik.

Kérdés: 2015. március 24., 18:31; Megválaszolva: 2015. március 25., 13:04
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyag a torokban
Érdeklődés
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma