náthanáthanátha

Miért nincs gyógyszer a nátha gyógyítására? Talán azért, mert a tünetek kezelésére készített és eladott, szerintem igen kétséges hatású gyógyhatású készítmények sokkal nagyobb profitot hoznak a gyártóknak.?! Költői a kérdés. Én nagyon "náthás alkat" vagyok és szeretnék egy hatásos gyógyszert.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nátha témában

Tisztelt Uram!

Cinikus kérdésre cinikus válaszom az lenne, hogy talán azért, mert egy ún. "self limiting disease"-ről van szó, tehát olyanról, mely a kellemetlenségen kívül kárt nem okoz, viszont spontán elmúlik, tehát verébre ágyúval nem...

Komolyra fordítva: a hatásos antivirális szerek vagy természetgyógyásziak (és ezeknek a hagyományos vizsgálatokban a placebónál alig van nagyobb hatása, ilyenek: fokhagyma, gyömbér, hagymahéj stb.) vagy komoly toxikus hatásokkal rendelkező kémiai vegyületek, melyeket csak pl. AIDS, májgyulladások stb. eseteiben van értelme adni, mikor a gyógyszerszedés kockázatát a várható biológiai haszon fölülmúlja.

A náthánál a tüneti kezelés azért nem cinizmus a gyártók részéről, hisz a betegség 1-7 nap alatt spontán múlik, a beteg soha bele nem hal, a tünetek csökkentése pedig a szövődmények elkerülésében is segít.

Saját magam az utóbbi 2 évben rendszeres orröblítéssel (pl. NeilMed SinusRinse) előzöm meg, illetve kezelem a náthás megbetegedéseimet. Sikerrel.

Kérdés: 2012. október 29., 18:13; Megválaszolva: 2012. október 30., 15:58
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Légúti gyulladás
Tisztelt Doktor Úr! A légkondiciáló berendezéstől egy hete torokfájással kezdődő légúti gyulladást/fertőzést kaptam. A torokfájás...
Vírusos megfázás mikor múlik el?
Tisztelt DoktorÚr! Az lenne a kérdésem, hogy vírusos felső légúti fertőzésem van és mikor múlik el? Sima megfázásnak indult, torokfájás...
Koponya MRI vizsgálat eredmény...
A napokban egy komplett mindenre kiterjedő koponya MRI vizsgálaton voltam, mert szerettem volna tudni hogy a 2 héttel ezelőtt történt motorbalesetemből...
Baba nátha
10 és fél hónapos kisbabánk este, éjszaka és reggel tortyog. Orra nem folyik, bedugulva nincs. Próbálom egy nap többször is orrszívó-porszívózni ...
Orrvérzés után
Félsólégúti megbetegedéssel itthon vagyok.Erős orrvérzés után mikor lehet kifújni az orromat, használhatok-e orr sprayét hamarabb mert nagyon be...