Mégis mi lehet a baj? Több "szem" többet "lát"

Tisztelt Dr. Zaránd Rajmund! Furcsa lehet Ön számára, de nem nekem hanem a barátnőmnek a problémájával kerestem meg Önt. Kb 3-4 hete kezdődött a történet. A párom mindkét talpán enyhe piros foltok jelentek meg amit elsőnek gombás fertőzésnek láttunk, de a Canesten hatására sem enyhült, elment Bőrgyógyászatra. Itt annyit mondtak rá, hogy apró pici bevérzések... Nekem ez úgy tűnik mára csak gyarapodott mint sem, hogy eltűnjön. A csatolt kép a jelenlegi állapotot mutatja. Ezután egy hétre kb. torokfájdalmat érzett ami 2-3 nap alatt a nyaki nyirokcsomóknál (fültő, állkapocs vonalában) megduzzadt. Volt szájsebészeten, ahol Mumpszot állapítottak meg, és gennyesen ürül a nyála. Eltelt 2-3 hét szedte a gyógyszereit, már javulni látszódott az állapota, az arca deformáltsága is mérhetően javult. Vissza engedték táppénzről, hogy keresőképes. A 2. munkanapját a szabadba töltötte. Másnapra megint fájdalmat érzett, ami nyomásra fájdalmas, érzékeny, enyhe duzzanat. Visszament az Orvoshoz, volt laboron, ahol a monociták száma volt kiugróan magas egyedül. Elküldték fül orr gégészetre, ahol megállapították, hogy a nyirokcsomók vannak megduzzadva a nyál tisztán ürül. Kapott rá gyógyszert ma reggel ismét megdagadt az arca, majdnem akkora most mint amikor mumpszot mondtak rá. Felhívta az orvosát és annyit mondott a telefonban, hogy akkor lehet, hogy nem is mumpsz volt? Most akkor mi lehet a betegsége? Nem küldik el nyaki ultrahangra, nincs szövettan, immunológia vizsgálat. Hogy fog kiderülni mi a góc ami esetleg okozhatja? Bakteriális fertőzés okozhatja a problémát? Ki tudja? Akarja kideríteni, hogy mi lehet a baja? Kétségbe van esve, egyébként szegény kicsit hipochonder. Szeretne meggyógyulni, de ki fog rajta segíteni? Nekem úgy tűnik ezt lábon nem lehet kihordani, mert nem javul az állapota. A kép a lábáról készült, ahol a gondok kezdődtek, és lehet hogy nagyon is összefüggésbe van a betegségével. Köszönöm a türelmét, hogy végig olvasta. Várom mielőbbi válaszát! Üdv: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyaki nyirokcsomók témában

Tisztelt Uram!

Lehetett gennyes fültőmirigy gyulladása, de a magas monocitaszám és a nyaki duzzanat egy másik (jóindulatú) vírusbetegségre, Mononucleosis infectiosára utal, melynek terápiája tüneti, de sajnos elhúzódó lehet.

Vérképkontroll, májenzimek szoktak előrébb vinni a diagnózisban és a prognózis megítélésében.

Kérdés: 2014. december 16., 10:45; Megválaszolva: 2014. december 16., 11:20
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?
Torkon piros hólyagok
Miért nincs íz, szag, illat?