• Tünetek egymás után

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Az lenne a problémám hogy volt egy idegen test érzés a torkomban amely allergiás tünetekkel kezdődött, orrdugulással sok tüsszentéssel.Elmentem a háziorvoshoz írt Nurofen gyulladáscsökkentő gyógyszert és orrcseppet.Pár nap után a nyaki nyirokcsomóm és a gégém is bedagadt.Elmentem fül-orr gégészetre ahol garatgyulladást állapítottak meg.Nyaki ultrahangon is voltam a következő eredménnyel:A pajzsmirigy nem nagyobb. Mandibula szöglet alatt néhány 16-18 mm-es, a nagyerek mentén több 6-8 mm-es reactív nyirokcsomó látható.Kóros szerkezetű nyirokcsomók nem detectálhatók. A nyaki nagyerek lefutása normál. A nyaki lágyrészben sonographias eltérés nem látható.Közben az emésztésemmel is problémám lett, mert kemény göbös a székletem.Voltam Colonoscopia vizsgálaton, negatív eredménnyel.Pár nappal később begyulladt a makkom is.Állandó partnerem van, neki nincs semmilyen tünete ezért furcsa számomra ez a dolog. Az általános vérképem teljesen rendben van.Fáradékony is vagyok azóta. Mi okozhatja ezeket a tüneteket?

        Dr. Plósz János válasza a nyaki nyirokcsomók témában

        A nyaki és garat-táji panaszokat és az általános tüneteket vírusfertőzés okozhatta (ez spontán gyógyul, de pár hét szükséges lehet a teljes gyógyuláshoz). A székrekedés valószínűleg kevesebb rost-illetve folyadékbevitel eredménye, ezek mennyiségének növelése illetve rendszeres testmozgás segíthet a megoldásában. A balanitis mindezektől szerintem teljesen független kórkép.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 02., 22:32; Megválaszolva: 2018. november 03., 16:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: