Nyirokmirigyduzzanatok a nyakon...

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nyakamon pár hónapja megnagyobbodott nyirokcsomók vannak. Az lenne a kérdésem, ha a vérképemben a Limphocyták értéke megfelelő, akkor kizárható e teljes mértékben nyirokmirigyrendszeri megbetegedés, limfóma, vagy célszerű további vizsgálatokat végezni?! Válaszát köszönöm!

Dr. Árki Ildikó válasza nyaki nyirokcsomók témában

Tisztelt Kérdező!

Nem zárható ki. Ultrahang vezérelt aspirációs tűbiopszia, vagy szövettani vizsgálat szükséges a lymphoma diagnosztizálásához. A nyaki nyirokcsomó duzzanatok azonban leggyakrabban fertőzéses gyulladásos betegségek következményei.

Kérdés: 2013. november 22., 19:45; Megválaszolva: 2013. november 23., 17:54

Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)

Félek, hogy limfómám van
4 hónapja van megnagyobbodott, tapintható nyirokcsomó a jobb nyakamon. Október végén begyulladt a bal bölcsesség fogam. 2 hétre rá vettem észre a...
Vérkép, mikor túl magas mikor túl...
Tisztelt Dr nő! Voltam vérvételen és a Lym 41,5% a Mono 10,6% és a Neutro 44,9% ez a 3 dolog kapott csillagot. Érdeklődnék hogy mennyire érdemes ezek...
Vérképelemzés
Kedves Márta! Segítségét kérném az alábbi vérkép elemzésében. Ami miatt főként írok, az az NRBC, sosem találkoztam még ezzel a...
Labor lelet értékelése
Tisztelt Doktor Úr / Nő! Véleményt szeretnék kérni az ezen a linken található labor eredményről:...
Labor lelet plusz egyéb kérdés
Tisztelt Doktornő! A háziorvos a koleszterint említete, hogy az egy kicsit magas, de nem számottevő. 5,35 (