Orrmandula műtét után

Kedves Doktor Úr! A kislányom 4 éves. Nagyon sokszor volt korábban megfázva.1 hónapja kivették az orrmanduláját sorozatos középfülgyulladás miatt.Tubus berakása nem volt szükséges. Azt mondták nagy orrmandulája volt. A műtét után nagyon orrhangja volt szinte alig tudott beszélni. Azóta sokat javult a helyzet, érthető a beszéde, de még mindíg orrhangja van. Motyogósan beszél mintha be lenne fogva sokszor az orra.Pedig már több mint egy hónapja volt a műtét.Visszavittük a doktorhoz, aki azt mondta hogy semmi probléma a kislánnyal, szép a füle és az orra is, talán egy picit be van dagadva az orrnyálkahártya...el fog múlni.Na azóta ismét két hét telt el és semmi változás, maradt az orrhang, főleg reggel nagyon íjesztő...Egyébként nincs megfázva, nem tüsszög, nem folyik az orra, nincs eldugulva az orra, jó az egészségi állapota, jókedvű és mozgékony. Allergiára nem gyanakszunk hiszen semmilyen más tünete nincs az orrhangon kívül és főképp azért sem, mert a műtét előtt nem volt ilyen hangja a kislányomnak.Nyugtalan és egy picit aggodalmas vagyok.Beszédtechnikával és az emberi hanggal foglalkozom és hallom a hangképzési problémákat az orrból.Remélem nem lehet egy orrmandulaműtétet úgy elrontani hogy abból ilyen maradandó károsodása legyen valakinek...Tudom vizsgálat nélkül nehéz válaszolni kérdésemre, de a Doktor úr szerint mi okozhatja ezt a dolgot? Mit javasolna mit tegyünk? Válaszát előre is köszönöm: Norbert

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrmandula műtét témában

Tisztelt Uram!

4 éves korban már akár lehet allergiás náthája is a gyereknek, én az orr elülső felének (orrkagylók) duzzanatával járó kórképet keresnék, hisz ilyen röviddel az orrmandula műtétje után a rhinolalia clausa hátterében nem valószínű, hogy az orrgaratot szűkítő ok állna.

Estlegesen orröblítés (pl. www.orrmoso.hu) ekkora gyerek esetében is szóbajön és segíthet minden gyógyszer nélkül.

Kérdés: 2013. június 16., 17:47; Megválaszolva: 2013. június 16., 23:09
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
APTI eredmény
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A következő kérdéssel, problémával fordulok Önhöz: 6, 5 éves kisfiam március 18-ra van előjegyezve orrmandula...
Ikrek orrmandulaműtétje
Tisztelt Doktor Úr! Kisgyermekes szülőként kérem a tanácsát. 2, 5 éves fiú-lány ikerpárt nevelek. 2 éves koruk óta bölcsödébe járnak. Az...
Orrmandula
Tisztelt Doktor Úr! Abban szeretném a véleményét kérni, hogy 2, 5 éves kislányomnál felmerült az orrmandula műtét. 2013 májusa óta a...
Orr mandula műtét
Tisztelt Dr Úr/Nő! A kisfiammal kapcsolatosan írok Önnek! Ő most 3 éves! Tavaly szeptemberben kezdte az óvodát. Novemberben elkezdett...
Orrmandula műtét
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kislányomnak előre láthatólag márciusban ki fogják venni az orrmanduláját, mert meg van nagyobbodva és horkol. Kérdésem...