APTI eredmény

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A következő kérdéssel, problémával fordulok Önhöz: 6, 5 éves kisfiam március 18-ra van előjegyezve orrmandula műtétre, ill. arcüregöblítésre. Tegnap voltunk a fül-orr-gégésznél, aki megvizsgálta újra és kaptunk vérvételre beutalót, amit tegnap el is végeztettünk. A doktor nénink kérése az volt, hogy amint a kezemben van az eredmény, hívjam fel az APTI eredménye miatt. Az eredménye a következő: APTI: 30.5s (Normál tartomány 22, 5-29, 5s) ; NAPI NK APTI: 25.7; PT, INR: 1.13 (Normál tartomány 0.83-1.17. Azt mondta a fül-orr-gégész erre nekem a telefonban, hogy "talán még belefér".? Ez most mit jelent? 17-én még mennünk kell a kórház gyermekorvosához vizsgálatra, plusz az aneszteziológushoz, ill. most azt kérte a doktornő, hogy akkor őt is keressük meg, megnézi a leletet. Már így is eléggé aggódom a műtét-altatás, minden miatt, most viszont elvesztettem a fonalat..: (Egyébként ezen a Hemosztazeológiai leleten még fel van tüntetve vizsgálatként TI, Fibrinogén és D-dimer, viszont ezeknél eredmény nem szerepel, csak a normál tartományos részen vannak feltüntetve, hogy ugyebár mi a normális.. Ez miért van, hogy eredmény nincs? Válaszát, segítségét előre is hálásan köszönöm! Üdvözlettel, Kitti

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrmandula műtét témában

Tisztelt Szülő!

Más intézmények gyakorlatát nem ismerem, nálunk a gyermek APTI eredményt a felnőttekénél kissé tágabb határokkal tekintjük normálisnak (technikai okokból) . Illetve az orrmandula műtétnél megengedőbb az elbírálás, mint egy torokmandulánál, de meg szoktuk mondani a szülőnek, hogy esetleg speciális tampont kell behelyezni az orrgaratba a műtétet követő 12-24 órára, ami eléggé kellemetlen a gyermeknek. A többi említett vérzési leletet én a klinikumban nem használom, ezért azok hiányáról, mibenlétéről felelősen véleményt sem tudok mondani.

Kérdés: 2015. március 11., 13:48; Megválaszolva: 2015. március 14., 20:03
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma
Gombóc érzés
Hallás csökkenés, orrdugulás