Orr mandula műtét

Tisztelt Dr Úr/Nő! A kisfiammal kapcsolatosan írok Önnek! Ő most 3 éves! Tavaly szeptemberben kezdte az óvodát. Novemberben elkezdett betegesekedni, nátha, és köhögés! Korábban sosem köhögött! A háziorvostól a Fenistil cseppet, és köptetőt kapott! De a köhögés nem múlt el. Aztán mikor visszamentünk már kapta az Azomyrt mellé Cataflam cseppet! Mivel nem szűnt a köhögés elvittem fül-orr gégészetre. Ott azt mondta az orvos, csak vírus és valószínű az óvodátol van. Telt az idő, de nem szűnt a köhögés! Ambroxol, Lándzsás utifű szirup, Aerius követték egymást. Ez év Január végén elvittem pulmonológushoz a kisfiam, ahol megállapították, hogy allergiás asztmája van. Az orvos akkor Spiropent és a Montalukast írta fel neki! Valamint kapott porlasztót és hozzá Berodual cseppet! Több, mint egy hete megint nagyon csúnyán köhög, szinte már fuldoklott, most a Theophyllini kúpot kapta, ettől kicsit javul. Közben az óvodában hallásvizsgálat is volt ahol kiderült, hogy a fiamnak heveny savós középfül gyulladása van. Mivel már nagyon aggódtam elvittem a fül-orr gégészhez, akinél korábban jártunk! Kiderült, hogy nagy az orrmandulája, ki kell venni, mert ez okozza a köhögést és a fülgyulladást. Már megkaptuk az időpontot is! Ön szerint jól döntöttem? Mennyire létfontosságú szerv az orrmandula? Igazából én bízok az orvosban, viszont a páromnak vannak aggájai! Kérem Önt, hogy írjon nekem egy ilyen műtétről és, hogy Ön szerint fog e segíteni a kisfiamon! Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrmandula műtét témában

Tisztelt Asszonyom!

Ha nagy az orrmandula (több jel is utal erre, amit írt) , akkor a műtéttel nagy javulás várható. Jól döntött.

Altatásban, kis terheléssel, 1-2 százaléknyi utóvérzés miatti 1 éjszakás bentfekvéssel járó műtét, utána 10 nap kímélet.

Orrmandula nyirokszerv, 1.5 éves kor után el kellene sorvadnia. Civilizációs ártalom, hogy ez gyakran elmarad. Ezt korrigálja a műtét.

Kérdés: 2013. február 18., 21:19 ;Megválaszolva: 2013. február 20., 21:16
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
APTI eredmény
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A következő kérdéssel, problémával fordulok Önhöz: 6, 5 éves kisfiam március 18-ra van előjegyezve orrmandula...
Ikrek orrmandulaműtétje
Tisztelt Doktor Úr! Kisgyermekes szülőként kérem a tanácsát. 2, 5 éves fiú-lány ikerpárt nevelek. 2 éves koruk óta bölcsödébe járnak. Az...
Orrmandula
Tisztelt Doktor Úr! Abban szeretném a véleményét kérni, hogy 2, 5 éves kislányomnál felmerült az orrmandula műtét. 2013 májusa óta a...
Orrmandula műtét után
Kedves Doktor Úr! A kislányom 4 éves. Nagyon sokszor volt korábban megfázva.1 hónapja kivették az orrmanduláját sorozatos középfülgyulladás...
Orrmandula műtét
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kislányomnak előre láthatólag márciusban ki fogják venni az orrmanduláját, mert meg van nagyobbodva és horkol. Kérdésem...