Orrsövényferdülés műtéti gyógyítása idősebb korban

Hatvanadik évemben járok. Évtizedek óta küzdök a nehéz légzéssel. Azért fordultam orvoshoz, mert a nehéz légzésen túlmenően, folyamatosan nyeldekelek és a hangszálamra valami úgy rátapad, hogy állandóan köszörülnöm kell a torkomat. Néha halálfélelmen volt, mert az volt az érzésem, hogy előbb vagy utóbb de megfulladok. Kb. 12 éve már egyszer el akarták végezni az orrsövény műtétet, de inamba szállt a bátorságom, mert az orvos azt mondta, hogy a koponyafelvételen egy olyan csontocskát látott a műtéti rész közelében amit ha rosszul üt meg, szétrepedhet a koponyám. Mára az állandó nyeldekelés és folyamatos torokköszörülés, már elviselhetetlen mértéket öltött. Az életminőségemben elfogadhatatlan romlást jelent. Ezt leszámítva ragyogó egészségnek örvendek, de a folyamatos torokköszörülés kellemetlen nekem és a környezetemnek is. Éjszaka sokszor elaludni sem tudok emiatt. Kérdésem a következő: Lehetséges-e az én koromban a műtéti korrekció és ha igen, akkor mik a kockázatai? Ha nem, miért nem? Tájékoztatását előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrsövény ferdülés témában

Tisztelt Uram!

Lehetséges a műtét, kockázatai pontosan ugyanazok, mint fiatalabb korban, talán a lábadozás, a műtét utáni pörkösödés lehet hosszabb. Ha orvosa a panaszai hátterében az orrsövényferdülést találta alapvető problémaként, akkor vegyen egy nagy levegőt, és szánja rá magát az operációra!

Illetve előtte még ki tudja próbálni az orröblítést (www.orrmoso.hu) , hátha így műtét nélkül is javulnak a panaszai.

Kérdés: 2012. október 19., 10:05; Megválaszolva: 2012. október 21., 20:52
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Operalas nelkul gyogyithato e
Nem erzem a szagokat ejszaka be dugul az orrom voltamk orvosnal orsoveny ferdulestmutatott kiavizsgalat mi volna a gyogyitasi mod kerem
Szabad tesiznem fekélyes, ferde...
Jónapot! Nyáron megbotlottam és nagyon sebes lett a fejem meg az orromr estem amivel nem foglalkoztam. 2 hete voltam fül-orr gėgėszeten és aztmondta...
Orrsövény ferdülés -...
Tisztelt Doktor Úr! / Nő! 25 éves férfi vagyok. Véleményét szeretném kérni orrsövény ferdülésemmel kapcsolatban. A vizsgálati lapon a...
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben