• Reflux torok fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! Én 28 éves, másfél éve szült nő vagyok. Tavaly szeptemberben refluxot állapítottak meg nálam, ami idén tükrözéssel is igazolva lett. Azt mondták epés reflux. A nyelőcső épp, viszont a torkom elég sokszor fáj, főleg nyeléskor. Voltam gégészeten, ott azt mondták valószínűleg a betegségem okozza a panaszokat. A papírra azt írták granulált a garatom. Én akár hányszor néztem magamnak mindig hólyagok vannak a hátsó falon, és nem múlnak el soha, ugyan ott vannak, nem jönnek újak. Ezek már évek óta ott vannak, még nem is volt reflux betegségem, már akkor is. Kell velük foglalkozni? Nem lehet daganat vagy ilyesmi? Vagy azt az orvos ránézésre ki tudja zárni? Nem tudom, hogy segíthetnék magamon, szedem a gyógyszert, betartom az előírtakat. Válaszát előre is köszönöm Cintia

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a torokfájás témában

        Kedves Cintia! A garatban látott "hólyagokat" írjuk le szaknyelven granulációnak. Ez tipikus refluxos jel. Az ön korában ezzel az anamnézissel bennem a tumor gyanúja nem merül föl. A gyógyszerszedés mellett én biztosan kipróbálnám a Salvus vizes ivókúrát, amely során napi 1-2 deciliter Salvust kell óránként egyet-egyet kortyintva meginni. Ezzel lehet a torokban a pH-t növelni, így talán mind a granuláltság, mind a fájdalom elmúlik.


        Kérdés: 2012. április 12., 16:34; Megválaszolva: 2012. április 14., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: