Savcsökkentő szedése

Tisztelt Doktor úr! Az 1 hónnappal ezelőtti gyomortükrözés után az orvos 2X40mg Esomeprazol Actavis szedését írta fel. 3 hét után a gyomorpanaszaim nagyjából megszűntek, azonban minden nyelésnél fájdalmat érzek a torkomban. Ez már több,mint 1 hete tart. Pár napja a nyakamnál lévő nyirokcsomóm is fáj és tapinthatóan megduzzadt. A fül-orr-gégészeti vizsgálaton az alábbiakat állapították meg: algarat, különösen a gégebemenet gyulladt. Az orvos javasolta a savcsökkentő további szedését illetve, hogy keressek fel újra egy gasztroenterológust a savcsökkentő esetleges cseréje miatt. Az lenne a kérdésem, hogy ezek a panaszok (nyelési fájdalom, nyirokcsomó duzzanat) nem lehetnek a savcsökkentő szedése miatt? Vagy esetleg az Esomeprazol nem használ nekem és a refluxom miatt vannak a tüneteim. Javasolt e más PPI-re való cseréje? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza torokfájás témában

Tekintettel arra, hogy a gyomorpanaszok megszűntek és a nyelési fájdalom a terápia mellett jelentkezett és fájdalmas nyirokcsomó duzzanat is társul hozzá, az új tüneteket felső léguti hurutnak, garatgyulladásnak tartanám, függetlenül a refluxtól és az arra adott terápiától. A savcsökkentő szedése továbbra is indokolt (más szerre való cserétől nem várnék változást, de minden további nélkül megtehető).

Kérdés: 2021. április 17., 12:55; Megválaszolva: 2021. április 18., 09:55
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...