Bölcsességfog

Tisztelt Doktornő/Úr! Tegnaptól érzem, hogy fáj jobb hátul az ínyem, alig tudok enni...megnéztem belülről a számat a tükörben, és láttam, hogy félig kijött a jobb alsó bölcsességfogam, úgyhogy rájöttem, hogy mi okozhatja a fájdalmat. Két éve jött ki a bal alsó, azzal is szenvedtem, de azzal az elejétől kezdve. Corsodyllal öblögettem, Paradontaxal mostam a fogam, Glycosepttel ecseteltem, stb. De akkor afta is volt az ínyemnél, mert nagyon fájt. Most azt még nem fedeztem fel, de attól függetlenül ha továbbra is mosom Parodontaxal, és Listerine-nel öblögetem (mert most az van itthon) és esetenként Glycoseptet is használok, akkor enyhülhet a fájdalom? Egyébként így tűrhető, nem fáj annyira, csak akkor kellemetlen, ha eszek. Illetve azt még szeretném megkérdezni, hogy melyik szájöblögetőt ajánlja inkább? A Listerine-t, vagy a Corsodylt? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza fogászat témában

Tisztelt Kérdező!

Önmagában a bölcsességfog előtörése is fájdalommal járhat. Áttöréskor a fog és az íny között egy tasak alakulhat ki, amelybe kórokozók juthatnak gyulladást váltva ki. Alapos szájhigiéne és szájöblögető használata ajánlott, ahogyan ön is helyesen tette. A bölcsességfog nem minden esetben tud áttörni teljesen, még ha az ellenkező oldalon így is történt. Röntgenfelvétellel kell ellenőrizni, van-e számára elegendő hely, ha nincs, a fájdalom elhúzódhat.

Néhány szó az ön által használt termékekről: A Parodontax fogkrém antibakteriális, gyulladáscsökkentő és vérzéscsillapító hatással rendelkezik, használhatja minden nap. A Corsodyl szájöblögető aphta- és gombaellenes, antibakteriális hatású, chlorhexidin tartalma pedig a fogkőképződést is gátolja, használata 30 napnál tovább nem ajánlatos. A Listerine termékek közül a fog- és ínyvédő szájvizet ajánlom, mely a hatását négy olaj kombinációjával biztosítja. Csökkenti a foglepedék mennyiségét és a fogíngyulladás veszélyét. Használhatja rendszeresen.

Kérdés: 2011. március 05., 09:38; Megválaszolva: 2011. március 08., 12:37
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
kloroform a fogászatban
Tisztelt Doktor Úr! Egy letört, korábban már gyökérkezelt fogammal jártam a fogászaton, ahol kiszedték a régi tömést. A gyökércsatornát...
bal felső 6os gyulladt fog húzása
Tisztelt Doktor NŐ! Szeptember 17én kihuzták a bal felső 7esemet. Novemberben kezdődtek a panaszaim, arcüreggyulladásom lett. Ez folyamatosan fent...
Nem hosszú a várakozási idő?
Egy lyukas fognak nem hosszú idő 10 nap várakozás? Ugyanis annyira kaptam időpontot, és jeleztem a szándékom okát, hogy kihullott a tömés. Régen...
Fogászati probléma
Tisztelt Hölgyem/Uram! Fogászati problémával szeretnék Önhöz fordulni. 25 éves fiatal nő vagyok, és úgy látszik az átlagosnál gyengébb...
Mycoplasma pneumoniae IgA (IgG)
Tisztelt Doktornő! 2012.05.14.én a Fent leírt kérdést diagnosztizálták nálam. Előtte két hónappal huzattam ki két nagyon rossz állapotban...