Orvosi cikkről kérdés (fogászat)

Tisztelt doktornő/úr! Olvastam Szentpáli Szilvia doktornő cikkét Önöknél, nagyon tanulságos volt, de nem találtam a szakértők között. El tudnák küldeni a telefonszámát, vagy az e-mailt közvetlenül a cimemre, vagy átadni neki a kérdést? Ha nem megy, sziveskedjenek Önök megválaszolni Igaz, hogy a bazális implantátumoknak csak mechanikai stabilitásuk van és a biológiai rögzülés nincs bizonyitva? Ennek ellenére szakmailag korrekt és javasolható? Ha híd van az implantátumokon (vagy a saját fogakon) igaz, hogy a híd azon része, amely alatt nincs fog, bizonyos távolságra van a nyálkahártyától a tisztíthatóság miatt? Nem jelent ez esztétikai és beszédbeli hátrányt? Vagy ezek a hidtagok is az iny felszine alá kerülnek és nincs rés? Müiny is van ilyenkor? Ez nem zavaró? Nem lehet megoldás, hogy több implantátumot helyeznek be különösen elől és cirkónium koronát használnak? Legyen szives az e-mailemre válaszolni. Tisztelettel Sz. Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ágics Anikó válasza a fogászat témában

Tisztelt Sándor! A bazális implantátumokat nem javasolnám, szakmailag sem korrekt megoldás. A hagyományos implantációt javaslom, azt is teljesen gyulladásmentes szájba. A híd azon része, ahol nincs fog, a tisztíthatóság miatt nem ér a nyálkahártyához, esztétiai és beszédbeli zavart nem okoz.. Ha egy orvos az íny alá benyomja, az nem helyes. Több implantátummal nyilvánvalóan stabilabb, szebb fogpótlás készíthető. Konzultálni ezekről személyesen, röntgennel lenne érdemes. Tisztelettel: Dr. Ágics Anikó

Kérdés: 2012. április 16., 23:58; Megválaszolva: 2012. április 17., 22:55
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt
Fül előtti kis csomó
Jó napot Doktor Úr, Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb aprilis végén véletlenszerűen észrevettem a jobb fülem előtt a fülcimpám...
Fém allergia?
Kedves DoktorNő!Több éve fennálló,panaszomra keresem a megoldást...Újj fémvázas korona került be a számba 2015..be. azóta nagyon erős váladék...