Fogászati röntgen

Kedves DoktorNo! 27 hetes terhes vagyok es most jovok a fogaszatrol ahol fogaszati rontgent csinaltak. A fogorvos azt mondta, hogy teljesen biztonsagos a babara es hogy latnia kell, hogy hogy vannak a gyokerek a fog konnyebb es biztonsagosabb kihuzasa erdekeben.Szerencsere a fog kijott, de megsem tudok relaxalni, mert nyugtalanit, hogy nem adott ram kotenyt amikor csinalta a rontgent en meg olyan felelemben voltam, hogy nem is gondoltam ra es elfelejtettem kerni. Kedves DoktorNo! Kerem nyugtasson meg, hogy koteny nelkul is biztonsagos volt. Varom mielobbi valaszat. Koszonettel: egy aggodo kismama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza fogászat témában

Kedves Kismama!

Terhesség alatt röntgenfelvételt csak indokolt esetben készítenek. A fogászati rtg. készülék által kibocsájtott sugárdózis minimális és csak kis területre koncentrálódik, a hasat nem éri. Ólomkötényt a szórt sugárzás kivédésére használnak. Ha fogorvosa digitális készülékkel rendelkezik, annak még kisebb a sugárdózisa a hagyományos berendezésekhez képest. Ön már túl van az első trimeszteren, ez az egy felvétel nem fog a babának ártani. Jó egészséget kívánok!

Kérdés: 2011. február 28., 14:21; Megválaszolva: 2011. március 03., 10:38
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
kloroform a fogászatban
Tisztelt Doktor Úr! Egy letört, korábban már gyökérkezelt fogammal jártam a fogászaton, ahol kiszedték a régi tömést. A gyökércsatornát...
bal felső 6os gyulladt fog húzása
Tisztelt Doktor NŐ! Szeptember 17én kihuzták a bal felső 7esemet. Novemberben kezdődtek a panaszaim, arcüreggyulladásom lett. Ez folyamatosan fent...
Nem hosszú a várakozási idő?
Egy lyukas fognak nem hosszú idő 10 nap várakozás? Ugyanis annyira kaptam időpontot, és jeleztem a szándékom okát, hogy kihullott a tömés. Régen...
Fogászati probléma
Tisztelt Hölgyem/Uram! Fogászati problémával szeretnék Önhöz fordulni. 25 éves fiatal nő vagyok, és úgy látszik az átlagosnál gyengébb...
Mycoplasma pneumoniae IgA (IgG)
Tisztelt Doktornő! 2012.05.14.én a Fent leírt kérdést diagnosztizálták nálam. Előtte két hónappal huzattam ki két nagyon rossz állapotban...