Fogamzásgátlás

Tisztelt Doktor Úr! Szakértő segítséget szeretnék kérni, több éve szedek Yadine tablettát. Kényelmi okokból szeretném a menstruációm kezdő napját egy nappal vasárnapról hétfőre eltolni. Mi ennek a módja, a 7 nap helyett 8 napos szünettel ez megoldható, vagy vagy 21 nap helyett 22 napig kell szednem a tablettát? Ezt viszont minden hónapban vagy csak egy alkalommal? Köszönöm előre válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Petróczi István válasza fogamzásgátlás témában

Egyszerűbb, ha egy nappal megtoldja a szünetet. Utána nincs teendője, mindig hétfőn kezdődik a vérzés. A hétvége szabad.

DE: ha zavarja a vérzés (amit a szünetbeli hormonszintesés okoz) miért nem a 3 havonta adandó injekcióval védekezik? Amellett nincs vérzés.

Nekünk van amerikai betegünk, aki 15 éve kapja folyamatosan, s azóta nem volt vérzése. (Ott a nők akkor akarnak vérezni, ha gyereket akarnak szülni. Azt mondják, ha nem kell szülés, akkor minek a vérzés. Szerintem van benne valami....) Ja, és 50 éves korig adható...

Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2021. január 17., 16:02; Megválaszolva: 2021. január 17., 16:41
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló tabletta wu long anti...
Salvus víz fogamzásgátló
Érdeklődöm, hogy a Salvus víz befolyásolhatja e a fogamzásgátló hatását-mivel gyomorra alkalmazandó és úgy tudom hogy a gyomor problémák miatt...
NuvaRing alkalmazása
Tisztelt Doktor úr/-nő! Fogamzásgátlás céljából NuvaRing hüvelygyürűt használok és az alkalmazásával kapcsolatban felmerült bennem egy...