Mirena használata

Erös havi vérzés miatt visszatérö vashiányom van. Az orvosom a Mirena felhelyezését javasolta, ill. mütétet. Milyen mellékhatásai ismertek? Magas vérnyomás mellett is alkalmazhato-e? Okoz-e problémát szexuális élet közben (érezhetö-e? vagy érzékeny-e? esetleg leeshet-e? ) .befolyásolhatja a menopausát? Milyen mütéti eljárást lehet helyette alkalmazni? Elsö gondolatom az volt, hogy nem akarok semmilyen mütötet, igy rá sem kérdeztem elöre is köszsönöm a segitséget! Tisztelettel: T.Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza IUD témában

A Miréna méhenbelüli eszköz hormont tartalmaz, mely helyileg hatva a méhnyálkahártya megvastagodását befolyásolja, így a enstruáció kevesebb lesz, esetleg nem jelentkezik.

Magas vérnyomást nem befolyásolja, a szexuális életet nem zavarja. A változó korban jelentkező erősebb vérzéseket a Miréna csökkentheti.

Kérdés: 2011. december 01., 13:45; Megválaszolva: 2011. december 07., 14:11
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
myoma-Goldlily
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 44 éves, három (már felnőtt) gyermekes családanya vagyok. A fogamzásgátlást eddig méhen belüli eszközzel oldottam...
Mirena kilökődésének oka?
A mirena felhelyezése a bő és darabos vérzés, valamint egy mióma miatt vált szükségessé. A 3. hónapot követően kilökődött egy alvadt vér...
Vérzés spirál felhelyezése után
Két héttel ezelőtt, harmadik alkalommal nőgyógyászom spirált helyezett fel. Szeretném megtudni, hogy normális-e az, hogy azóta pecsételő vérzésem...
Nőgyógyászat: Hurkot szeretnék...
Tisztelt Doktor úr/nő! 2009-ben 39évesen szültem meg első gyermekemet, császárral.Szülés után 6héttel elkezdtem szedni a fogamzásgátlót...
Több fogamzásgátló beszedése