Hüvelygomba kezelés utáni együttlét

Kedves Doktor úr/hölgy! A párom és én gombás fertőzés kezelése alatt állunk, ez már a 4. hüvelygombám az elmúlt 3hónapban, ezért félek h újra visszafertőződöm, vagy hogy nem múlt el teljesen a gombás fertőzés. Most organum kapszulát kaptunk mindketten, melyet napi kétszer kellett beszedni, ez két napot vett igénybe, mert 4-4 szemet kaptunk. Candibene ratiopharm krémet is kaptunk, melyet használunk mindketten, én canesten hüvely kúpot használok a krém mellett. A kérdésem az lenne, hogy a kezelés befejezése után mennyi idő mire létesíthetünk újra biztonságos nemi aktust? Használnunk kell e óvszert esetleg, és ha igen mennyi ideig? Mekkora az esélye h újra tüneteim lesznek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

A kezelés végeztével nem kell óvszeres védelem, de javasolt aktus után irrigálni, rendszeresen hüvelyi probiotikumot használni, illetve a visszatérő gombás fertőzések miatt vércukor-kontroll javasolt.

Kérdés: 2011. október 28., 19:13; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:35
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt