• Fromilid 500 mg-tól rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! Nőgyógyászati laboratóriumi eredményem: Ureaplasma DNS pozitív. Az orvosom 500 mg-os klacidot írt fel, két hétig kell szednünk a párommal napi kétszer. A gyógyszertárban 500 mg-os Fromiliddel helyettesítettük, így azt szedjük. Ma vettük be az első gyógyszert, és a párom és én is rosszul vagyunk tőle (hányinger, rossz gyomor érzés, erős tompaság, volt hogy nagyon szédültem, nagyon keserű ízt érzek a számban, és mindez a mindennapi életünket eléggé megnehezíti. Egy kis piros folt is megjelent az arcomon. Nem tudom, hogy a gyógyszertől-e, pár órával később elmúlt.). Lehet-e folytatni ezekkel a mellékhatásokkal a gyógyszer szedését, csökkenni fognak a mellékhatások, vagy el kell tűrni ezeket, míg letelik a két hét? Továbbá bakteorológiai eredményem: Streptococcus agalactie (B-CS), C. albicanc. Fejenként 2 Dermycet kaptunk, nekem pedig kúpot, illetve pimafucort krémet kell használnom. Van egy autoimmun betegségem is: Sjögren szindróma, illetve többször kezeltek reflux miatt. Jelenleg arra nem szedek gyógyszert. Tehát a Fromiliden kívül mást nem szedek. Várom mielőbbi válaszát, és köszönöm szépen! További szép napot!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a antibiotikum témában

        Kedves Kérdező! Sajnos minden antibiotikumnak lehet mellékhatása. Egyéni, hogy kinél milyen mértékben jelentkezik. A tablettát étkezés közben vegye be. Ha a panaszok nem elviselhetőek, keresse fel orvosát, hogy más antibiotikumot írjon fel.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea


      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        két napja vettem észre a képen látható piros foltot