Fromilid 500 mg-tól rosszullét

Tisztelt Doktorúr! Nőgyógyászati laboratóriumi eredményem: Ureaplasma DNS pozitív. Az orvosom 500 mg-os klacidot írt fel, két hétig kell szednünk a párommal napi kétszer. A gyógyszertárban 500 mg-os Fromiliddel helyettesítettük, így azt szedjük. Ma vettük be az első gyógyszert, és a párom és én is rosszul vagyunk tőle (hányinger, rossz gyomor érzés, erős tompaság, volt hogy nagyon szédültem, nagyon keserű ízt érzek a számban, és mindez a mindennapi életünket eléggé megnehezíti. Egy kis piros folt is megjelent az arcomon. Nem tudom, hogy a gyógyszertől-e, pár órával később elmúlt.) . Lehet-e folytatni ezekkel a mellékhatásokkal a gyógyszer szedését, csökkenni fognak a mellékhatások, vagy el kell tűrni ezeket, míg letelik a két hét? Továbbá bakteorológiai eredményem: Streptococcus agalactie (B-CS) , C. albicanc. Fejenként 2 Dermycet kaptunk, nekem pedig kúpot, illetve pimafucort krémet kell használnom. Van egy autoimmun betegségem is: Sjögren szindróma, illetve többször kezeltek reflux miatt. Jelenleg arra nem szedek gyógyszert. Tehát a Fromiliden kívül mást nem szedek. Várom mielőbbi válaszát, és köszönöm szépen! További szép napot!

Dr. Szanyi Andrea válasza antibiotikum témában

Kedves Kérdező!

Sajnos minden antibiotikumnak lehet mellékhatása. Egyéni, hogy kinél milyen mértékben jelentkezik. A tablettát étkezés közben vegye be. Ha a panaszok nem elviselhetőek, keresse fel orvosát, hogy más antibiotikumot írjon fel.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Hepatitis C-vel milyen antibiotikumot...
Tisztelt Doktor Ur/ Doktor No! A segitseget szeretnem kerni.1991 ota van virusos hepatitis c majgyulladasom, es 2010 ota cukorbeteg is vagyok. A diabetesem...
Milyen fertőzés
T Rákoczi Éva amoxin1000 fromilid500 as antibio szedek ez a fajta penicilin kúra képes lehet elpusztítani a még nem ismert kórokozót bennem akkor is ha...
Antibiotikum váltás
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Szeretném megtudni, hogy antibiotikum váltás esetén kell-e várakozási időt tartani, s ha igen, mennyit? Cedaxról...
Mennyi idő múltán hat a Tavanic...
A gyógyszertárban azt mondták, később fejti ki a hatását. Mennyi idő elteltével nem normális, ha nem hat a gyógyszer?
Cefzil-Penicilin
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Lázam van és fáj a torkom csúnyán köhögök. Ma elmentem a háziorvosomhoz és Cefzil-t írt fel. Előtte tájékoztattam...