A Condyloma kezelése

Tisztelt Webdoktor! Nemrég diagnosztizáltak nálam condyloma típusú fertőzést, miután a nemi szervemen vírusos szemölcsök jelentek meg. Kaptam rá condyline ecsetelőt és a szemölcsök közül néhány le is száradt. Az volna a kérdésem, hogy a helyi kezelés elegendő vagy szükséges más kezelés is ahhoz hogy a fertőzés teljesen eltűnjön a szervezetemből? Illetve ez a condyloma később még visszatérhet? Megfertőzhetem így a barátnőmet is? A másik problémám egy tompa bal herefájdalom, ami a fertőzéssel kb. egy időben jelentkezett nálam. Ultrahangos vizsgálat azt mutatta ki, hogy a jobb mellékherében a kelleténél több peritesticularis folyadék található. Ezt szükséges akár gyógyszeres, akár sebészeti úton kezelni vagy felszívódik majd? Ön szerint a herefájdalom illetve a fertőzés összefüggésben állhat egymással? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza condyloma témában

A lokális kezelés mellett ún. Isoprinosine szedése javasolt, hogy a vírust teljesen eradikálni lehessen. A vírusok évekig lappanghatnak a szervezetben, ezért a tünetek visszatérhetnek. Sajnos a barátnőjét megfertőzheti. A bal herefájdalom nem függ össze a condylomával, valószínű hogy azzal együtt "szerezte" szexuális úton.

Kérdés: 2011. február 01., 13:52; Megválaszolva: 2011. február 03., 08:15
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?