• Állandó megfázás, torokfájás, nátha

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A problémám az, hogy tavasz óta rendszeresen megfázok, náthás vagyok, fáj a torkom, és sokáig több hétig köhögök. Antibiotikum is hatástalan, orvosnál is voltam, tüdő röntgen negatív, allergia negatív, orrváladék tenyészté negatív eredményű. Már több éve van orrsövény ferdülésem, az orvos azt mondta h emiatt fázok meg, de miért csak most? lényeg h általában torokfájással kezdődik a dolog majd hurutus köhögés. Volt amikor lázzal is járt. Szinte minden hónapban van ilyen de még nyáron a 30 fokban is. szóval tanácstalan vagyok, hogy milyen irányba induljak el. Gyógyszerek csak lassan hatnak, másnak 2-3 nap egy ilyen nátha nekem van h 2 hét. előre is köszönöm a választ és tanácsot. üdv. Ben

        Dr. Rákóczi Éva válasza a nátha témában

        Tisztelt Uram! A visszatérő fertőzések alapja valóban lehet az orrban észlelet anatómiai rendellenesség, mert az orrsövényferdülés esetén nehezítetté válik az arcüreg szellőzése, gyakoribbá válik az arcüreggyulladás, illetve gyakoribb a középfülgyulladás kialakulása is. A normális, orron át történő légzés akadályozottsága miatt előtérbe kerül a szájlégzés, ez pedig garat- és gégehurutra, valamint alsó légúti fertőzésekre hajlamosít. Emellett fontos, hogy immunológiai vizsgálat is történjen Önnél, mert van néhány olyan immunhiányos állapot, amely fiatal felnőttkorban realizálódik.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 23., 13:15; Megválaszolva: 2010. december 01., 15:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés