Lyme kór tünet nélkül

Tisztelt Doktor Úr/Nő Júniusban kullancs volt a tarkómon, pár napra rá a tarkómon és a nyakamon nyirokcsomó duzzanat volt, de semmi piros folt, sehol sem.Kaptam Doxycilin 100-at majd vérvételre küldtek ott a Borrelia igm pozitív lett az Igg negatív. Majd egyhónap múlva ismét vérvétel és akkor mindkettő pozitív lett De nem érzek semmi tünetet, a térdeim, vállaim, a karjaim fájnak reggelre zsibbadtak de ez előtt is így volt, mert Psoriasis-om van meg hát talpon vagyok hétfőtől vasárnapig napi 14 órát dolgozom, és szerintem ez is beleszámít. Most mi lesz velem? A Doktornő azt mondta hogy három hónap múlva menjek vissza vérvételre, de semmi gyógyszert nem kaptam most, és ha valami baj lesz velem? Akkor mit csináljak akkor menjek vissza a Doktornőhöz, és ha akkor már késő? Tanácstalan vagyok! Miért nincs tünetem? ha nincs tünet akkor miért lett pozitív az eredményem? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza a Lyme témában

Tisztelt Hölgyem! A megelőző kullancs csípés és nyirokcsomó megnagyobbodás alapján feltételezhető, hogy fertőzött kullancs csípte, amelyet a szerológiai lelet is alátámasztott. A bőrtünetet gyakran nehéz észrevenni, mert olyan területen van, ahol nem mindig érzékeljük a megjelenését, vagy halványabb az átlagnál, vagy gyorsan eltűnik, gyakran nem típusos. Ha kapott kezelést, az megfelelő volt. Valószínűleg az Ön immunrendszere egészen másképpen reagált a fertőzésre, hiszen a psoriasis egy autoimmun betegség, így nem várható el a típusos megjelenési formája a lyme kórnak. Emiatt azonban nem kell aggódni, mindez ezért lehetséges.

Kérdés: 2010. augusztus 17., 18:21; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:43
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt