• Terhesség covid alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Infektológus szakorvos! Terhességem lassan a 12. hétbe lép. Az első trimeszterben itthon maradtam, mert napi szinten a munkában kb 40 emberrel találkoztam volna. Pár hét múlva azonban elvileg visszatérhetnék dolgozni (korábban ez volt a tervem), azonban a napi 500-1000 új fertőzött megrémiszt az alább feltüntetett defektusom miatt is. A munkarend szerint 2 hét irodai munka, 2 hét otthoni munkavégzés várna rám. Az irodában többen ülünk egy szobában, a min 1,5 m-es távolságtartás nem biztosított. Mit tanácsol, maradjak inkàbb otthon, betegállományban, vagy vegyem föl a munkát ezekkel a feltételekkel? Nagyon féltem a magzatomat, több évet vártunk rá, több repr. kezelésen vagyunk túl. Orvosaim mindenre nyitottak, de javasolták, hogy infektológussal konzultáljak. Köszönöm szíves válaszát!

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a koronavírus témában

        Kedves Kérdező, a véleményem az, hogy a jelemlegi járványügyi helyzetben már hasonló valószínűséggel fertőződhet meg egy bevásárlóközpontban, vagy élelmiszerüzletben, mint az Ön által leírt körülmények között, ismereteink szerint a szóban forgó vírus magzatkárosító hatással nem rendelkezik, azonban egy lázas vírusfertőzés a magzatra, továbbá a terhesség alatt az édesanyában kialakult immunológiai körülmények pedig az édesanyára nézve fenyegethetnek kedvezőtlen kimenetellel és komplikációkkal, így amennyiben ennyit vártak ennek a terhességnek a megvalósulására, minden óvintézkedést tegyenek meg, hogy a terhesség védett körülmények között zajlódhasson, és ez a védelem közel sem csak a koronavírus fertőzés elleni védekezést jelenti, hamarosan közeleg az inlfuenza szezon is. Tisztelettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos


        Kérdés: 2020. szeptember 26., 08:37; Megválaszolva: 2020. október 07., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: