Terhesség covid alatt

Tisztelt Infektológus szakorvos! Terhességem lassan a 12. hétbe lép. Az első trimeszterben itthon maradtam, mert napi szinten a munkában kb 40 emberrel találkoztam volna. Pár hét múlva azonban elvileg visszatérhetnék dolgozni (korábban ez volt a tervem) , azonban a napi 500-1000 új fertőzött megrémiszt az alább feltüntetett defektusom miatt is. A munkarend szerint 2 hét irodai munka, 2 hét otthoni munkavégzés várna rám. Az irodában többen ülünk egy szobában, a min 1,5 m-es távolságtartás nem biztosított. Mit tanácsol, maradjak inkább otthon, betegállományban, vagy vegyem föl a munkát ezekkel a feltételekkel? Nagyon féltem a magzatomat, több évet vártunk rá, több repr. kezelésen vagyunk túl. Orvosaim mindenre nyitottak, de javasolták, hogy infektológussal konzultáljak. Köszönöm szíves válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza koronavírus témában

Kedves Kérdező, a véleményem az, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben már hasonló valószínűséggel fertőződhet meg egy bevásárlóközpontban vagy élelmiszerüzletben, mint az Ön által leírt körülmények között, ismereteink szerint a szóban forgó vírus magzatkárosító hatással nem rendelkezik, azonban egy lázas vírusfertőzés a magzatra, továbbá a terhesség alatt az édesanyában kialakult immunológiai körülmények pedig az édesanyára nézve fenyegethetnek kedvezőtlen kimenetellel és komplikációkkal, így amennyiben ennyit vártak ennek a terhességnek a megvalósulására, minden óvintézkedést tegyenek meg, hogy a terhesség védett körülmények között zajlódhasson, és ez a védelem közel sem csak a koronavírus-fertőzés elleni védekezést jelenti, hamarosan közeleg az influenzaszezon is. Tisztelettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos

Kérdés: 2020. szeptember 26., 08:37; Megválaszolva: 2020. október 07., 21:47
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
megfertőződés
Tisztelt Doktornő! 30 éves fiam szerint az, hogy mindketten ugyanolyan eséllyel megfertőződhetünk, az nem függ az életkortól és nem függ az...
Immunrendszer karbantartása és...
Tisztelt Doktor nő! Összetett problémával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Középkorú férfi vagyok (36 éves) , akinek több krónikus betegsége...
Entrococcus facelis fetőzés?
Emlékeztető oltás
Negyedik covid oltás biztonságos-e