• Mi okozhatja a problémát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Ez év elején megszületett gyermekem a terhesség 34. hetén, azonban életének 4. napján elveszítettük. A súlya 2500 gr volt. A burokrepedést követően közel 20 óráig visszatartották. A babánál a haemoculturából Staphylococcus epidermidis tenyészett ki. A későbbi boncolási jegyzőkönyv alapján IRDS, tüdőgyulladás és következményes sepsis volt látható. A tüdőben meconiumszemcsék is láthatóak. (Újszülöttkori pneumonia, sepsis, purpura cruris) A szülést követően a méhlepény nem lett teljesen eltávolítva, mely csak 2 hét múlva derült ki. Antibiotikumot csak a szülés alatt kaptam 1x. A mélepény bent maradt darabjának eltávolítasa során kenetvétel történt, ebből e coli tenyészett ki. Augmentint és Kliont írtak fel (1-1 doboz). Ezt követően erős izületi gyulladás, húgyuti gyulladás, szempanaszok, kötőhártyagyulladás, hörgőpanasz, torokgyulladás, jobb bordaív alatti fájdalom alakult ki nálam. Hosszas utánajárást követően, ureoplasma tenyészett ki a cervix kenetből, melyre Doxicilin Al 200 mg kapszulát szedtem 5 napig ( férjem is). Ez után hugycső, vizelet, ejakulatum vizsgalat clamydia +++, Ecoli, Streptococcus, haemophilus parainfluenzae eredményt mutatott férjemnél. Nálam "csak"e colit mutatott a húgycső vizsgálat. Szemproblémám miatt onnan is készült kenet, ebből staphylococcus coag neg. tenyészett ki. Ekkor ismét Doxicilin AL 200 mg kapszulát kaptam, 10 napig, illetve Avatac 500 mg tablettát 7 napig. Ezt követő kontrollvizsgálatra az e coli eltűnt. Minezek ellenére továbbra is visszatérően váltakoznak a következő tüneteim: - Borzongás érzés, remegés, rosszullét érzés -Hörgőpanasz, szúró fájdalom érzés a tüdőben fulladás érzés, száraz köhögés -izületi fájdalom, izületi kattogás -szem gyulladás, viszketés, rosszabb látás -torok, nyelv égő érzés, foltok -izomgörcs, izomfájdalom -jobb borda alatti fájdalom, érzékenység -húgyuti probléma, gyakori vizelés, húgycső szúró érzés, diszkomfort érzés -nyaki merevség Szeretnék meggyógyulni és persze gyermeket is, de nem tudom milyen irányba menjek tovább. Mi okozhatja a fenti tüneteim a kezelés ellenére. Köszönöm megtisztelő válaszát és segítségét.

        Dr. Pék Tamás válasza a E. coli témában

        Tisztelt Kérdező! Nehéz ezeket a leleteket értékelni, hiszen a kitenyésztett baktériumok egy része a normál flóra tagja (mint az E. coli, Streptococcus, Haemophilus paraifnluenzae a hüvely-, a coag. neg Staphylococcus a bőrflóra normál tagja, azaz kórokozó szerepe erősen kérdéses). Lehet hogy célszerű lenne célzottan vizsgáltatni pl. a szemét, hogy van-e objektivizálható eltérés, vizelési panaszok esetén középsugaras vizelettenyésztés javasolt. A jobb oldali bordaív alatti fájdalmak egy részének hátterében epebaj áll, ezt hasi ultrahang kimutathatja. Olyan kórokozó nem nagyon van, ami valamennyi tünetéért felelőssé tehető lenne. Tisztelettel:


        Kérdés: 2017. december 29., 23:05; Megválaszolva: 2018. január 03., 17:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki HIV vírussal fertőzött és annak az egyik ruhájával(pl nadrág) valaki maszturbál akkor az elkaphatja a betegséget? Vagy egyáltalán a ruhán megmarad a fertőzés, mert én azt olvastam, hogy csak...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció