Coli baktérium (sürgős!)

Jó napot! 2008 Szeptembertől kezdve 4szer volt vizelési ingerem nagyon súlyosan, a legutólsó alkalommal a vizsglaton ki is mutatták a coli baktériumot, (elötte is csináltak tenyésztés de az negativ volt, hozzá kell tennem nem is a fertőzés után  egyből sikerült megcsinálni a tesztet sajnos mert a menstruációm pár napra rá megjött) gondolom, hogy az (e coli)  okozta ez előző fertőzéseket is...

Nem csíp, nem viszket, nem piros, de vizelési inger az elviselhetetlenségig fokozódik, annyira, hogy volt, hogy sürgősségire kellett menni éjjel...

Kaptam egyszer monural-t rá, máskor nolicin-nal kezeltük ki egy héten keresztül, mindig elmúlik, de visszajön.. Most is érzem az első jeleket, de remélem meg tudom előzni: Az első kérdésem mit ajánlanak megelőzésre medveszőlő tea, tőzegáfonyakapszula illetve urogin? tudom, hogy az urogint nem lehet vizeletsavanyítókkal szedni. tehát ezek közül melyiket válasszam illetve írják meg kérem ha mind3ra szükség van mégis a megelőséz érdekében! -ha a panaszok már (még nagyon enyhén, alig felismerhető, de érzem, és így szokott kezdődni) elkezdődtek, ezek, amiket felsoroltam jók arra, hogy a már bennem lévő csírákat baktériumokat kiöljék? (tehát nem csak megelőzésre hanem kezelésre is jók?, ha még nem szaporodtak el bennem)   (tudom ha komollyá fokozódik természetesen orvoshoz fordulok, de hátha sikerül megelőznöm a bajokat)

A következő: szeptembertől élek nemi életet, elképzelhető, hogy  a páromtól kapom el az e coli baktáriumot? (olvastam ilyet, hogy fordult már elő oylan, hogy a férfi spermájában találtak, de hozzáteszem neki semmi baja, legalábbis nincsenek tünetei) és ha tőle kapom el, tehát nemi uton, az megfertőzheti a hugyhólyagomat? (mert ha hüvelyemet az érthető lenne...)

Előre is köszönöm a válaszukat, sürgös lenne nagyon mert tudnom kell, hogy holnap már be is tudjak vásárolni, amit kell, nagyon jó lenne ha nem újúlna ki teljesen megint, hátha sikerül idejében felismernem és kezelnem!

WEBBeteg szakértő válasza E. coli témában

Tisztelt Kérdező! Próbálkozzon meg az orvos felkereséséig a tőzegáfonya-kivonat kapszula szedésével (3x1) és bőséges (3l/nap) folyadékfogyasztással, ugyanis a fent említett készítmény az E.coli szaporodását gátolja (megelőzi és kezeli). Az E.coli-t saját magától kapja el, mivel az az emberi bőrön és a bélflórában jelen van. Egyébként a női húgycső-hövely közelség miatt az átfertőződés gyakori.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 23.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

Mi okozhatja a problémát?
Tisztelt Doktor Úr! Ez év elején megszületett gyermekem a terhesség 34. hetén, azonban életének 4. napján elveszítettük. A súlya 2500 gr volt. A burokrepedést...
E. coli tenyésztés
Tisztelt Doktornő! E.coli baktériumok egyáltalán nem tenyésztek ki és Klebsiella sp. poz. Mit jelent ez pontosan? Létezik, hogy egyáltalán nincs bélflórám...
Klion
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen a válaszát! Azért próbálkoztunk meg az E. coli kiírtásával, mivel reméltük, hogy talán nem genetikai oka van a méhen...
Viszkető fityma, vörös folt (ok) a...
Visszatérő hólyaggyulladás D-mannóz
Kedves Doktornő! Visszatérő hólyaggyulladás megelőzésére az urológusom napi 3 gram D-mannóz port ajánlott vízben feloldva. Azt mondta, hogy próbáljam ki 3...
Krónikus prosztatitisz utóhatása
Tisztelt Doktor Úr! 2006 és 2017 között krónikus prosztatitisszel kezeltek. Mindig streptococcus alfa haemolizáló tenyészett ki masszátumból, masszírozás...