Herpesz vírus, de meddig?

Kedves Doktor Úr! Kiskorom óta részesülök abban a kellemes élményben, hogy ha picit legyengül az immunrendszerem, egyből támadnak a hólyagocskák a számon. Olvastam, hogy mielőtt megjelennek, már előtte is fertőző. Ez nagyon elszomorít, mert semmiképpen nem szeretném a 9 hónapos kislányomat megfertőzni. Sajnos sikerült néhányszor szájba vágnia véletlenül, azonnal kezet mostunk. A kérdésem az lenne, hogy meddig kell nagy figyelemmel vigyázni, hogy nehogy hozzáérjen? A seb teljes gyógyulása után is fertőz még? Tényleg létezik ez a tünetmentes vírusürítés? Mi jelenthet ilyenkor megoldást? Esetleg tapasz rá? (Ár-érték arányban nem érte meg, így Zoviraxot használtam, ill a tapasz leesett rövid időn belül) Mivel lehet felgyorsítani a gyógyulást? Köszönöm szépen a válaszát: J. Mariann

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza herpes témában

A herpes (simplex vírusfertőzés - HSV-1) életreszóló, nem lehet tőle megszabadulni. A tünetes időszakban fertőz leginkább, de a tünetmentesben is előfordulhat, lényegében bármikor. A közvetlen kontaktus (csók) mellett evőeszköz, törülköző közvetítésével is átvihető. A populáció nagy része érintett, így ha most nagyon vigyáz, akkor is előfordulhat, hogy a bölcsődében, óvódában, iskolában, stb., stb., fertőződni fog. Amennyire én tudom, nincs kivitelezhető megelőzés...

Kérdés: 2016. október 27., 10:09; Megválaszolva: 2016. november 01., 17:47
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Vénuszdomb herpes
Tisztelt Doktornő! 17 éves koromban (most 28 vagyok) orálisan közösültünk a párommal.Neki ajakherpesze volt,ami a vénuszdombomon azóta 2-3...
Herpesz
Tisztelt Doktor nő/úr! 2 hete vasárnap 2 év után újra kijött a herpeszem ott ahol szokott, az arcomon a szám mellett. Azonnal elkezdtem a telviran...
Ajakherpesz
Tisztelt Doktor Úr! Gyerekkorom óta küzdök ajakherpesszel. Régen gyakrabban jelentkezett, az utóbbi időben ritkán jön elő. Szeretném...
Nemi herpesz az uszodában
Tisztelt Doktornő! Párommal 12 éve élek (észemről mindenképpen) monogám kapcsolatban. Soha sem lépett fel semmilyen probléma a nemi életünk...
Allergia vagy valami más?
Tisztelt doktor úr/nő Olyan tüneteim vannak hogy lázas vagyok, fáradékony és a számon több helyen hólyagos herpeszek jöttek ki. Mostanában egyre...