Nemi herpesz az uszodában

Tisztelt Doktornő! Párommal 12 éve élek (észemről mindenképpen) monogám kapcsolatban. Soha sem lépett fel semmilyen probléma a nemi életünk kapcsán, értem ez alatt, hogy az együttlétek során nem jelentkezett semmilyen kellemetlen tünet, fertőzésre utaló jel. Soha sem volt ajak- vagy a nemi szerveken jelentkező herpeszünk, a családomban sem fordult elő (szüleim, testvéreim) . Nemrég, együttlétünk után 2 nappal viszkető-fájó érzés kíséretében herpeszhólyagok jelentek meg a nemi szervemen, nem kis megdöbbenésemre... Világos, hogy a páromtól. Állítása szerint nem volt más nővel (? ) , viszont jár uszodába. Szerinte onnan származik. Lehetséges ez?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza herpes témában

Tisztelt Kérdező!

A herpeszvírus jellemzően testi érintkezéssel terjed. A fertőzést követően nem ürül ki teljesen a szervezetből, hanem élethosszig lappang, időnként kiújulhat. Előfordulhat, hogy az első fertőzés észrevétlenül lezajlik és csak az évekkel későbbi reaktiváció kapcsán észlelik a betegséget. Attól még, hogy valakinek nincsenek tünetei a betegséget át tudja adni, általában így is szokták az emberek egymást megfertőzni. A vírus a beszáradt váladékokban gyorsan elpusztul, de pl. aktív herpeszes beteg törölközőjét azonnal használva esetleg vírusátvitel nem zárható ki.

Tisztelettel:

Kérdés: 2014. október 08., 13:12; Megválaszolva: 2014. október 10., 20:28
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Vénuszdomb herpes
Tisztelt Doktornő! 17 éves koromban (most 28 vagyok) orálisan közösültünk a párommal.Neki ajakherpesze volt,ami a vénuszdombomon azóta 2-3...
Herpesz
Tisztelt Doktor nő/úr! 2 hete vasárnap 2 év után újra kijött a herpeszem ott ahol szokott, az arcomon a szám mellett. Azonnal elkezdtem a telviran...
Herpesz vírus, de meddig?
Kedves Doktor Úr! Kiskorom óta részesülök abban a kellemes élményben, hogy ha picit legyengül az immunrendszerem, egyből támadnak a...
Ajakherpesz
Tisztelt Doktor Úr! Gyerekkorom óta küzdök ajakherpesszel. Régen gyakrabban jelentkezett, az utóbbi időben ritkán jön elő. Szeretném...
Allergia vagy valami más?
Tisztelt doktor úr/nő Olyan tüneteim vannak hogy lázas vagyok, fáradékony és a számon több helyen hólyagos herpeszek jöttek ki. Mostanában egyre...