Herpes

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Korábban sohasem volt herpeszem, viszont pár napja a nemi szerveimen és az anus környéki részen jelentkezett, amely valószínűleg ajakherpeszről terjedt át szexuális úton. A fertőzést torokfájás, nyirokcsomóduzzanat és hőemelkedés is kíséri. Orvosom Telviran-t, Pimafucort-ot, Locoid-ot, Bepanthen-t, Sudocrem-et és CNS kúpot írt fel. A kérdésem az lenne, hogy a külső kezelés mellett, ajánlott-e valamilyen vírusellenes tablettát/kapszulát is szednem pl. Lizin-C-t. Hogyan csökkenthetem hatékonyabban a betegség kiújulásának esélyét, vagy az újabb kitörés intenzitását? Ha a lehető legjobban (külső + belső kezeléssel) megpróbálom visszaszorítani a vírust, vagy a viszonylag "spontánabb" gyógyulást várom meg? A másik - részben ide kapcsolódó - kérdésem az lenne, hogy az intim ill. anus környéken történő lézeres szőrtelenítésre okozhat-e újabb herpes kitörést? Általánosságban van-e valamilyen káros hatása/hátránya a lézeres szőrtelenítésnek rövid- vagy hosszútávon ezeken a területeken? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza herpes témában

Az Ön esetében nagyon indokolt a szisztémás (belső) antivirális kezelés 10 napon át. A betegség lezajlását követően Lizin C szedése segíthet megelőzni a tünetek reaktiválódását.

A lézeres kezelés kiválthatja a herpeszes tünetek megjelenését, ezért vírus ellenes gyógyszert kell szedni a kezelés alatt. Ha jól végzik, nincs káros hatása a lézeres kezelésnek intim területen sem.

Kérdés: 2016. november 09., 11:37; Megválaszolva: 2016. november 24., 13:37
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fotodinámiás terápia
Szeretném tudni hogy mi...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás