Clostridium

Kedves dr.Úr! Az idén júniusban egy mellműtétet követően diagnosztizáltak nálam clostridium Difficile t.Lázam volt nagyon hasmenésem és egy verejtékezős égő tünet a testemen. Kaptam korházban klion és meteonydazolt napi 8-at. Ezt követően otthon kliont, majd újból kórház és vancomicynt. Azóta már kétszer negatív lett a székletem. Két napja újból erős hasmenésem van. Egy hete hagytam abba a vancomicynt most salofalk port iszom napi 1.5*2 tasakot. Nagyon sok rémisztő dolgot olvasok a betegségről. Mit gondol mi okozhatja most újra ezt az erős széklet ürülést? Be tartom nagyon a diétát, probiotikumot szedek, napi 2, 5 liter pi vizet iszom plusz diólevél teát és immunerősítőt cseppeket! Várom mihamarabbi válaszát! Üdvözlettel! Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza clostridium difficile témában

Tisztelt Kérdező!

A Clostridium difficile okozta hasmenés kiújulása sajnos nem elképzelhetetlen ebben az esetben sem. Az nem teljesen világos, hogy a salofalkot milyen indikációval szedi. Azt javaslom keresse fel újra kezelőorvosát, vagy gasztroenterológusát.

Tisztelettel:

Kérdés: 2016. augusztus 20., 10:38; Megválaszolva: 2016. augusztus 24., 18:59
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció
Covid oltás
Astra zeneca oltás